Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'da idama mahkum edilen Türk şoför için harekete geçti

Suudi Arabistan'da kullandığı TIR'da uyuşturucu madde bulunduğu gerekçesiyle hakkında idam kararı verilen Remzi Çiçek, 4 yıldır tutukluydu

Remzi Çiçek'in ailesi yetkililerden yardım talep ediyor / Fotoğraf: DHA

Hatay Samandağ'da yaşayan Remzi Çiçek'in ailesinin idam cezasının durdurulması için yardım istemesinin ardından harekete geçen AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı İbrahim Güler ve AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal aileyle görüşerek bilgi aldı. 

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Çiçek'in idam cezasından kurtarılması için bakanlık olarak harekete geçeceklerini bildirdi.
 


Kızı yardım istedi: Perişan haldeyiz

Remzi Çiçek’in kızı Serem Bahçeci, babası hakkındaki suçlamaların asılsız olduğunu söyledi, "Cumhurbaşkanımıza ve devlet büyüklerimize sesleniyorum. Babamı sağ salim istiyorum. Lütfen bize yardım edin" dedi. 
 


AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı İbrahim Güler, Suudi Arabistan'ın Riyad Türkiye Büyükelçisi'nin Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı’na gittiğini ve konuyla ilgilendiğini söyledi.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Şu anda cezaevi heyetine herhangi bir infaz tebliği yok. Mahkumların mübadelesi kanunu gereğince devletimiz de gereğini yapacaktır"

TIR şoförü Remzi Çiçek, 4 yıl önce uyuşturucu madde bulundurduğu gerekçesiyle tutuklandı. Çiçek hakkında geçtiğimiz gün yargılandığı mahkemede idam kararı verildi.

DAHA FAZLA HABER OKU