Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 Mart'ı işaret etmişti, Kremlin "Dörtlü Suriye zirvesinin tarihi belli değil" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada İdlib'deki gerilimin ele alınacağı dörtlü zirvenin tarihini 5 Mart olarak duyurdu, Kremlin'den bugün yapılan açıklamada "Tarih için istişareler" sürüyor denildi 

Fotoğraf: Reuters

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya, Türkiye, Almanya ve Fransa arasında Suriye konulu dörtlü zirvenin ne zaman gerçekleştirileceğ ile ilgili istişarelerin devam ettiğini duyurdu. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in zirveyi desteklediğini ifade eden Peskov, "Dört liderin programında ayarlamalar yapılması durumunda elbette zirve gerçekleşecek" dedi. 
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Peskov, Türkiye’nin Soçi’de varılan anlaşma doğrultusunda Suriye’ye ilişkin sorumluluklarını yerine getirmediğini öne sürüp şöyle konuştu: 

İdlib’deki teröristlerin eline çok tehlikeli askeri teçhizatlar geçiyor. Tüm bunlar durumun normalleşmesine katkı sağlamıyor.

İzmir Bergama'da cumartesi günü halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Dün sabah Putin'le görüştük, Macron ve Merkel ile de görüştük ve yol haritamızı belirledik. Masada olduğumuzu her tarafa duyuracağız'' demiş, zirve için 5 Mart tarihini işaret etmişti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU