Koronavirüs salgını: Afyon’da hastaneye kaldırılan İranlı çocukta virüs çıkmadı

Van’da 5 hastanın koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırılmasının ardından Afyonkarahisar’da da İranlı 3 yaşındaki bir çocuk tedavi altına alındı. Valilik, İranlı çocukta virüse rastlanmadığını, rahatsızlığının mevsimsel grip olduğunu açıkladı

Van'da 5 hasta koronavirüs şüphesi ile gözetim altına alınmıştı. Fotoğraf: İHA

Van’da koronavirüs şüphesi ile 5 kişinin gözetim altına alınmasının ardından Türkiye’de de endişeler arttı.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Afyonkarahisar’da İran uyruklu 3 yaşındaki Elya Ahmedi isimli çocuk, ailesi tarafından korona virüsü şüphesiyle Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne getirildi. Çocuk tedavi altına alınırken, hastanedeki bir servis diğer hastalara ve hastane personellerine kapatıldı.

Mevsimsel grip çıktı

Afyonkarahisar Valiliği’nden yapılan açıklamada, hastaneye kaldırılan İranlı çocukta virüse rastlanmadığı belirtildi. Açıklamada, “20 gün önce Türkiye'ye giriş yapan İranlı ailenin 3 yaşındaki çocuğunda yüksek ateş olması sebebiyle bu sabah Afyonkarahisar Devlet Hastanesine getirilmiş; hastanın mevsimsel grip olduğu anlaşılmıştır.  İlimizde Yeni Koronavirüs (COVID-19) vakası ya da şüphelisi bulunmamaktadır” denildi.

 

Valilik açıkladı: Haberler asılsızdır

Batman Valiliği de sosyal medyada yayılan “Bir İranlı virüs şüphesi ile hastaneye kaldırıldı” haberlerini yalanladı. Valilikten yapılar açıklamada, “Sosyal medya mecralarında bazı kişiler tarafından ilimizde koronavirüs taşıyan İranlı bir hastanın Batman Bölge Hastanesinde karantinaya alındığı şeklinde haberler yayılmıştır. İlimizde koronavirüs hastası veya şüpheli vaka bulunmamakta olup, yayılan haberler asılsızdır" ifadeleri kullanıldı.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU