İYİ Parti'li Özdağ: Suriyeliler Türkiye'ye gelmeleri için bombalanıyor, Suriye politikası iflas etti

İYİ Parti İstanbul milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Suriyeli sığınmacılar ile ilgili Kahramanmaraş'ta partisinin il binasında konuştu, hükümetin Suriye politikasını eleştirdi 

İdlib'deki çatışmalardan ailesiyle birlikte kaçıp Türkiye sınırındaki Kafr Lusin kampına giden Suriyeli bir çocuk / Fotoğraf: AFP

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Suriyelilerin belirli bir proje kapsamında Türkiye'ye göç ettirildiğini belirterek, ‘Bu bir stratejik göç mühendisliğidir’ dedi.

Suriyelilerin ülkelerine gitmesi gerektiğin bunun da İYİ Parti iktidarında olacağını söyleyen Özdağ; ‘Türkiye'de kayıtlı 3.6 milyon, kayıtsızlarla birlikte 5.3 milyon Suriyelinin yaşadığını ifade etti.

Özdağ, Suriyeli sığınmacıların sayılarının arttığı ve doğum oranlarının yüksek olduğuna işaret etti:

Bir Suriyeli kadın, ortalama 5,3 çocuk doğuruyor. Eğer ilkokul ve altıysa eğitim seviyesi 5,8'e çıkıyor, üniversite ise 4.1'e düşüyor. Türk kadınlarında bu oran 2 yani Suriyelinin nüfus artış hızı yüzde 100'den daha fazla. Çok değil 20 sene sonra sadece kayıtlı olanlara vatandaşlık verilirse 11.5 milyon Suriyeli olacak. İçinde 15.3 milyon Suriyeli'nin olduğu Türkiye birliğini sağlayabilir mi?"

"Suriyeliler, bombalandıkları için Türkiye’ye gelmiyorlar"

İYİ Parti'li Özdağ, Suriyelilerin vatanlarına dönmeleri için mücadele ettiklerini belirtip şu yorumu yaptı: 

Suriyeliler, bombalandıkları için Türkiye'ye gelmiyorlar, Türkiye'ye gelmeleri için bombalanıyorlar. 5.3 milyon Suriyelinin dışında Afganistan, Irak, İran başta olmak üzere 1 milyon 400 bin de başka ülkelerden sığınmacı var. Yani 6.7 milyon sığınmacı var. Ortadoğu'nun ve Batı Asya'nın kavimleri, Türk milli kimliğini tehdit altında bırakırcasına akın akın Anadolu'ya geliyorlar.

Rus Dışişleri: Bazı ülkeler kullanılıyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, bazı ülkelerin Suriyeli sığınmacılar konusunu propaganda amacıyla kullandığını ifade etti.

Gruşko, "Karşımızdaki tarafların sığınmacılar meselesini propaganda amacıyla nasıl kullandığını görüyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçtiğimiz günlerde de  BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Türkiye'ye daha fazla Suriyeli sığınmacı alması için çağrıda bulunmuştu. 

Resmi verilere göre Türkiye'de 3,5 milyondan fazla Suriyeli sığınmacı bulunuyor.

Suriye'nin kuzeybatısında son dönemde artan çatışmalar nedeniyle 900 binden fazla insanın evini ya da barınağını terk etmek zorunda kalmış durumda.

 

Independent Türkçe, Yeni Çağ, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU