Ekipler müşteri gibi pazarlık yaptı, timsah yiyen kaplumbağalar kurtarıldı

İnternette satılmak istenen kaplumbağalara müşteri görünümündeki Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından el konuldu. 12 kaplumbağa için 16 bin 400 lira isteyen şüphelilere, 7 bin 667 lira ceza kesildi

Fotoğraf: DKMP

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, ekipleri yapılan bir ihbarı değerlendirerek internetten satılmak istenen 8 adet timsah yiyen (alligator tortoise) ve 4 adet mahmuzlu (sulcata tortoise) kaplumbağa için operasyon düzenledi.

İnternete satış ilanı veren şahısla pazarlık yapmak üzere müşteri gibi pazarlık yapan ekipler 8 adet timsah yiyen ve 4 adet mahmuzlu kaplumbağa için 16 bin 400 TL karşılığında anlaşma sağlayarak satıcı ile buluştu.

Sosyal-medyada-satışa-sunulan-timsah-yiyen-kaplumbağalar-ele-geçirildi-750x470.jpg
Timsah yiyen kaplumbağa (alligator tortoise) / Fotoğraf: DKMP

 

Buluşma sırasında satışı yapılmaya çalışılan hayvanların yurda giriş belgeleri ve faturaları ibraz edilemeyince söz konusu havanlara ekipler tarafından el konuldu.

Yasa dışı hayvan ticareti yapan şahıs hakkında idari işlem başlatılarak 7 bin 667 TL idari para cezası uygulandı.

20200223_2_40990009_52420486.jpg
Mahmuzlu kaplumbağa​​ (sulcata tortoise) ​​​​​/ / Fotoğraf: DKMP​​​​​​​

 

El konularak koruma altına alınan kaplumbağalar ise yapılan protokol çerçevesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesine teslim edildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU