Davutoğlu: S-400 aldıktan sonra Patriot'a başvurmak çelişkilerin en büyüğüdür

Davutoğlu, "Bu kötü gidişin kaynağı yanlış yönetim, kibirden, israftan ve kaynakların şeffaf olmayan bir şekilde dağıtılmasından kaynaklanıyor" dedi

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, hükümetin ABD'ye yaptığı Patriot talebine  tepki göstererek; "S-400 aldıktan sonra Patriotlara başvurmak çelişkilerin en büyüğüdür" dedi.

Davutoğlu bugün Kızılay Meşrutiyet Caddesi’nde bulunan Gelecek Partisi Ankara İl Başkanlığı binasının açılışını yaptı.

Burada yaptığı konuşmada ekonomideki durumu eleştiren Davutoğlu, "Bu kötü gidişin kaynağı yanlış yönetim, kibirden, israftan ve kaynakların şeffaf olmayan bir şekilde dağıtılmasından kaynaklanıyor." dedi.

"S-400'ten sonra Partiot istemek çelişkilerin en büyüğüdür"

Davutoğlu, "Trump’ın yazdığı o küstah mektubun hesabı sorulmadan dış politikada itibardan bahsedilemez. Bir gün Rusya ile dost, ertesi gün Amerika ile dost, Rusya ile problemli. S-400 aldıktan sonra patriotlara başvurmak çelişkilerin en büyüğüdür" diye konuştu.

"Tüm siyasi partileri ziyaret edeceğiz"

"Kimsenin rakibi veya hasmı değiliz" diyen Ahmet Davutoğlu, intikam için değil herkesle kucaklaşmak için yola çıktıklarını söyledi.

Davutoğlu, önümüzdeki pazartesi gününden itibaren bütün siyasi partilerden randevu talep edeceklerini söyledi.Davutoğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Bilinsin ki Gelecek Partisi toplumun bütün kılcal damarlarında yapılacak ve bu milleti tekrar ümitle ve irade ile buluşturacak.Brunson davası, Deniz Yücel davası gibi en ağır ithamla suçlananlar şu veya bu gerekçeyle serbest kalıyor ya da bu davada olduğu gibi serbest bırakıldıktan sonra yeniden tutuklanıyorsa o ülkede yargı aranmaz. Yargı ceza vermek için değil, güven vermek için vardır. Bir hukuk sisteminin temel hedefi adalet sağlamaktır.Rantla mücadele edilmeden faizle mücadele edilmez. Bankaların kaynaklarını yeniden yapılandırma sübjektif bir şekilde dağıtırsanız ekonomide verim kalmak. Ekonomide bu kötü gidişin kaynağı yanlış yönetim, kibirden, israftan ve kaynakların şeffaf olmayan bir şekilde dağıtılmasından kaynaklanıyor. Gelecek Partisi olarak ekonomik sosyal hayattaki en temel ilkemiz şeffaflık olacak. Kaynağı belli olmayan nereye harcandığı belli olmayan bir kuruş olmayacak her şey açık şeffaf ve hesap verilebilir olacak.Dış politikaya bakın; sürdürülebilir güvenli bir ilişki olabilir mi? Ağır hitamlarla suçladığınız bir ülkeyi yarın dost kılıp sonra yeniden ağır ithamlarla suçlarsanız kimse güven duymaz.Trump’ın yazdığı o küstah mektubun hesabı sorulmadan dış politikada itibardan bahsedilemez. Bir gün Rusya ile dost, ertesi gün Amerika ile dost, Rusya ile problemli. S-400 aldıktan sonra patriotlara başvurmak çelişkilerin en büyüğüdür"

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU