Macellan – Dünyanın Ucunu Aşmak raflardaki yerini aldı

“Dünyaya Yön Verenler” biyografi dizisinin 40. kitabı “Macellan – Dünyanın Ucunu Aşmak” Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle okurlarla buluşuyor

(Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları)

“Dünyaya Yön Verenler” biyografi dizisinin 40’ıncı kitabı “Macellan – Dünyanın Ucunu Aşmak”, Macellan’ın büyük yolculuğunun 500. yılında Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Laurence Bergreen tarafından kaleme alınan ve Türkçeye çevirisi Ebru Kılıç tarafından yapılan kitap, dünyanın çevresini dolaşmadığı halde bunu yapan ilk insan olduğu yolunda şöhret yapan Ferdinand Macellan’ın 1519’un eylül ayında çıktığı deniz yolculuğunu anlatıyor.

“İmparatorluk Arayışı”, “Dünyanın Ucu” ve “Ölümden Dönmek” başlıklı üç bölümden oluşan kitap, batıya doğru yelken açıp dünyanın çevresini dolaşarak doğudaki Baharat Adaları’na varmayı, buradan gemilerine yüklediği baharatlar ve dünyayı dolaşan ilk insan olmanın şanıyla dönmeyi amaçlayan bu büyük denizcinin yaşamına ışık tutuyor.

Akdeniz çevresinde Osmanlı’nın yükselip dünyanın başat güçlerinden biri haline geldiği ve yerkürenin öbür ucundaki Amerika’nın keşfedildiği bir çağda, sarsılmaz iradesi ve azmiyle nice zorlukları aşıp dünyaya yeni bir yol açan Macellan’ın hayatı ve asırlardır insanlığa ilham veren bu büyük başarısı, yazar Laurence Bergreen’in kalemi tarafından okura aktarılıyor.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU