BTS üyeleri yeni albüm Map of the Soul: 7’daki favori şarkılarını açıkladı

Map of the Soul: 7, 21 Şubat’ta yayımlandı

Tüm listeleri alt üst eden albümlere imza atan ve dünyanın en büyük sahnelerinde konserler veren BTS’in yeni yayımladığı albümü Map of the Soul: 7’nın da içeriği ne olursa olsun başarıya ulaşacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Rekorlar kıran grup, şöhretin keyfini çıkarmak yerine müzikleri aracılığıyla kendilerine dair daha çok şey paylaşmak için daha da derinlere inmeye karar verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

21 Şubat’ta yayımlanan albümleri Map of the Soul: 7, BTS üyelerinin artan bir özfarkındalık duygusuyla kişisel hikayelerini açığa çıkarmaya devam ettiğini gösteriyor.

Yeni albümleriyle ilgili Variety’ye konuşan BTS üyeleri bu türde bir başarıyı hayal ettiklerini ancak bugün geldikleri noktaya ulaşabileceklerini asla ummadıklarını söyledi.

Map of the Soul: 7, grup üyelerinin en kişisel parçalarını içermekle kalmıyor aynı zamanda ilk dönem BTS şarkılarının temalarını ve fikirlerini bugünkü büyümelerini gösterecek şekilde güncelleyerek üyelerin geçmişlerini de yansıtıyor.

Geçmişe yönelme isteklerinin ardındaki sebebin sorulması üzerine Jin, “Her yerden ilham alıyoruz. Hayranlardan, birbirimizden, kendimizden” diye cevap verdi.

Suga ise şunları söyledi:

Bu albüme gelince, adı (Map of the Soul:) 7. 7 yıldır birlikte çalışıyoruz. 7 kişiyiz. Bu sadece ilhamdan fazlası. Bu albüm bizim hikayelerimizi içeriyor.

“Bu tür bir konuma ulaşabileceğimizi asla bilmiyorduk” diyen RM, sözlerini şöyle sürdürdü:

Tabii ki bunun hayalini kurduk, büyümek, yükselebildiğimiz kadar yükselmek istedik. Ama bu çeşit bir enerjiyi, dünya çapında bu çeşit bir tepkiyi asla beklemiyorduk. Bir sabah uyandık ve dedik ki ‘Neredeyiz biz böyle?’

Bundan sonra başarmak istedikleri hedeflerinin ne olduğu sorulduğunda ise Suga, “Bir Grammy adaylığı ve bir performans” diye yanıt verdi.

RM, “Solo bir performans” derken, Suga, “Ve muhtemelen bir ödül kazanmak” diye ekledi.

BTS üyeleri favori şarkılarınıysa şöyle sıraladı:

Suga: “UGH!”
RM: “00:00 (Zero O’Clock)”
Jin: “Moon”
J-Hope: “Friends”
Jimin: “On”
Jungkook: “My Time”
V: “UGH!”

Independent Türkçe, Variety

Derleyen: Sezin Bala

 

DAHA FAZLA HABER OKU