Erdoğan, 5 Mart'taki dörtlü zirvede Putin, Merkel ve Macron'la bir araya gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Masada olduğumuzu her tarafa duyuracağız'' dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib'deki gerilime ilişkin düzenleneceği açıklanan dörtlü zirvenin tarihini duyururken, "5 Mart'ta Putin, Macron ve Merkel ile buluşacağız" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İzmir Bergama'da halka hitap eden Erdoğan, ''Dün sabah Putin'le görüştük, Macron ve Merkel ile de görüştük ve yol haritamızı belirledik. Masada olduğumuzu her tarafa duyuracağız'' dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

"İdlib meselesi en az Afrin kadar, Barış Pınarı bölgesi kadar önemlidir. Bu konudaki kararlılığımızı dün Sayın Putin'e de açıkça ifade ettim"

 

Erdoğan, "Bir dönem PKK'lı canilerin cirit attığı bölgelerde şimdi huzur ve barış var. İnşallah aynı sükunet ortamını İdlib'de de tesis edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Bergama'nın bunlara şahit olduğunu dile getirerek, "Dış politikada, her akşam televizyon ekranlarında dünyada neler oluyor, neler bitiyor bunları zaten izliyorsunuz. Bunları izlerken de bazı gerçekleri görüyorsunuz. Bundan 20-30 yıl, 40 yıl önce nasıl bir Türkiye vardı, şimdi nasıl bir Türkiye var, bunları görüyorsunuz. Yani el etek öpen değil, batılı liderler karşısında el pençe divan duran değil, masaya oturup onlarla beraber ülkelerimizin menfaatini konuşan bir lideriniz var. Sözü dinlenen, pasaportu itibar gören, her adımı dikkatle takip edilen bir ülke konumuna geldik" diye konuştu.

Savunma sanayisinde yerlilik oranını yüzde 20'den yüzde 70'lerin üzerine çıkardıklarına işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amerika'ya 'bize insansız hava aracı verin' dediğimiz zaman bize ne dediler biliyor musunuz? 'Kongreden geçiremedik.' Şimdi ne oldu? İnsansız hava aracımızı yapıyor muyuz? Zaten silahlı insansız hava aracını hiç vermiyorlardı. Şimdi silahlı insansız hava aracımızı da yapıyor muyuz? Bitmedi, şimdi onun bir daha üzerine gittik. İnşallah yakında o da test edildi, başarıldı, Akıncı devreye giriyor. Bütün bunlarla beraber Cudi Dağı'nda, Gabar'da, Bestler deresinde bu teröristleri ne yapıyoruz, inlerine tıkıyoruz, inlerine. Eğer içeride bugün teröristler kaçacak delik arıyorlarsa bundan. Eğer bu imkanlarımız olmasaydı bunu başaramazdık. Şimdi ne oldu? Şimdi yerli olarak, milli olarak güçlüyüz, daha sağlamız ve her geçen gün daha ileri gidiyoruz"

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU