Ankara Barosu, Ceren Damar'ın katilinin avukatı Vahit Bıçak hakkında soruşturma başlattı

Ceren Damar'ın Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülmesiyle ilgili davanın dünkü karar duruşmasında, sanık avukatı Bıçak, "Müvekkilim maktule Ceren Damar tarafından cinsel saldırıya uğramıştır" ifadelerini kullanmıştı

Fotoğraf: Twitter

Ankara Barosu Yönetim Kurulu, akademisyen Ceren Damar'ı öldürdüğü için ağrılaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilen Hasan İsmail Hikmet'in avukatı Vahit Bıçak ile ilgili olarak disiplin soruşturması kararı aldı. 

T24'ten Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre, Bıçak'ın savunmasında, Ceren Damar'la ilgili sözleri soruşturma konusu yapılacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünkü karar duruşmasında Bıçak, "Müvekkilim maktule Ceren Damar tarafından cinsel saldırıya uğramıştır" ve "Müvekkilimin çekici vücudu maktulenin ilgisini çekmiştir" gibi ifadelerinin yanı sıra, Ceren Damar'ın 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimini desteklediğinden müvekkilinin öldürme kastı olmadığına kadar uzanan, Damar ve ailesini rencide eden ifadeler kullanmış ve bu ifadeleri tepki çekmişti. 

Ankara Barosu Yönetim Kurulu Bıçak'ın savunma sınırını aştığı değerlendirilen sözlerini bugünkü toplantısında değerlendirdiği ve savunma sınırının aşılarak meslek kurallarının ihlal edildiği gerekçesiyle soruşturma açılması kararı aldığı öğrenildi.

Baro hakkında suç duyurusu

Ayrıca, Ankara Barosu'nun 7 Ekim 2019'da da Bıçak ile ilgili soruşturma açtığı ancak Bıçak'ın müvekkili Hasan İsmail Hikmet'in cezaevinden baro yönetimi hakkında "Savunma hakkım kısıtlanıyor" dilekçesi gönderip suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

 

T24

DAHA FAZLA HABER OKU