Ahmet Hakan’dan Atakan’a: Çocuksun, çocuk ol!

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Jean-Jacques Rousseau’dan Aristokles'e kadar 250 kitap okuduğunu söyleyen 10 yaşındaki Atakan Kayalar’ı köşesine taşıdı

Fotoğraf: AA

Sosyal medyada paylaşılan bir videosunun ardından ana akım medyanın manşetlere “Türkiye’nin en genç filozofu” manşetleriyle taşıdığı Atakan Kayalar, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın da köşesinde yer aldı. 

Hakan, Atakan’ın tartışma programlarından ünlülerin “story”lerine birçok yerde görünmeye başlamasını eleştirerek şunları kaleme aldı: 

MEDYAYA: “Söyle bakalım Atakan, Spinoza hakkında ne düşünüyorsun?” falan diyerek Atakan’a mikrofon ve kamera uzatmaktan vazgeçin. Minnacık bir çocuğu medya maymununa çevirdiniz yahu!

ATAKAN’IN ANNESİNE: Tamam, çocuğunun üstün bir zekâsı var. Tamam, senin bu çocukla baş etmen biraz zor görünüyor. Ama bütün bunlar sana Müge Anlı programları konuğu gibi hareket etme hakkı vermiyor.

SOSYAL MEDYAYA: İki tık fazla alacağız diye ‘Atakan da Atakan’ diye tutturmayın. Bırakın çocuğun yakasını... Atakan gazlaması yapmaktan vazgeçin. Şu ana kadar aldığınız tıklarla yetinin. 

AHALİYE: Her konuda olduğu gibi Atakan konusunda da ikiye bölündünüz. Kiminiz Atakan’cı oldunuz, kiminiz Atakan karşıtı... Yeterince eğlendiniz, güldünüz, çekiştiniz, tartıştınız. Tamam artık. Harç bitti, yapı paydos!


Atakan’la tanışmak istediğini söyleyen 19 yaşındaki şarkıcı Aleyna Tilki’ye de seslenen Ahmet Hakan, “Zaten ortalık karışık, bari sen kafayı uzatıp da Atakan’ın şöhretinin 15 dakikasından faydalanmaya kalkışma. Atakan konusunda da geri dursan ne olur sanki?” dedi. 

Yetkililere seslenerek “Şu çocuğun derhal elinden tutun” diyen Hakan, “Şu çocuğun dünya âlemin gözü önünde kurda kuşa yem olmasına seyirci kalmayın. Şu çocuk için hemen aksiyon alın. Şu çocuğun özel bir eğitim almasını sağlayın” ifadelerini kullandı. 

Hakan, son olarak 10 yaşındaki Atakan’a da şöyle seslendi: 

Oğlum Atakan... Geleceğini karartmak istemiyorsan, ileride sorunlu bir yetişkin olmak istemiyorsan... Kaç şu meydandan! Git doya doya çocukluğunu yaşa! Bağır, koş, yaramazlık yap. Çocuksun, çocuk ol!



Independent Türkçe  

DAHA FAZLA HABER OKU