Afgan gencinin boynuna sardığı Afganistan bayrağını zorla çıkarıp, tokatladı

Twitter’da “Polis Özel Harekat” adını kullanan bir hesap tarafından paylaşılan görüntülerde kimliği belirlenemeyen bir kişinin bir Afgan gencinin boynuna sardığı Afganistan bayrağını PKK flaması sanarak genci tartakladığı, bayrağı zorla çıkardığı görüldü

Twitter’da “Polis Özel Harekat” adlı kullanıcı tarafından “Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yalnızca Türk bayrağı dalgalanır” yazısıyla yayınlanan görüntüler sosyal medyada tepkiye neden oldu.

Fonda mehteran müziği eşliğinde verilen görüntülerde kim olduğu belirlenemeyen bir kişinin, Afgan olduğu öne sürülen bir gencin soğuktan korunmak için boynuna sardığı Afganistan bayrağını zorla çıkardığı, durumu açıklamaya çalışan genci tokatlayıp küfür ettiği görülüyor.

İddialara göre söz konusu kişinin renklerinden dolayı yeşil, kırmızı, siyah renkler içeren Afganistan bayrağını PKK flaması sanarak müdahale ettiği öne sürülse de görüntülerde buna dair bir konuşma geçmedi.

Görüntünün düşmesinden sonra çok sayıda sosyal medya kullanıcısı olaya tepki göstererek, müdahaleyi yapan kişinin kim olduğunu sordu.

Trabzon'da da benzer bir saldırı olmuştu

Geçen yıl Trabzon Uzungöl'e turistik ziyaret için Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nden gelen turist kafilesi içinde yer alan kişiye taşıdığı bölgesel yönetim bayrağı nedeniyle bir kişi tarafından fiziki müdahale bulunulmuştu.

Olaydan sonra Uzungöl'e bölgeden gelen turist seferleri bir süreliğine durdurulmuştu.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU