‘FETÖ üyeliği’nden yargılanan Ömer Faruk Kavurmacı'ya 8 yıl 9 ay hapis ve tahliye

Mustafa Şevki Kavurmacı aynı suçtan 9 yıl 4 ay 15 gün hapse mahkum edildi

Fotoğraf: İHA

FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin TUSKON davasında yargılanan, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı örgüt üyeliğinden 8 yıl 9 ay, babası Mustafa Şevki Kavurmacı ise aynı suçtan 9 yıl 4 ay 15 gün hapse mahkum edildi.

Mahkeme, tutuklu sanık Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesine karar verdi.

Kavurmacı savunmasında, "3,5 yılı dolduran tutukluluğuma somut bir gerekçe maalesef gösterilemedi. 3,5 yıldır delillendirilemeyen FETÖ iddialarını hiçbir akıl kabul etmemektedir. İşlemediğim bir suçun günahı üzerime yüklenmiştir" demişti

Savcı; Ömer Faruk Kavurmacı ve Mustafa Şevki Kavurmacı'nın "Gülen Yapılanmasına üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapislerini talep etmişti.

Diğer sanık Ahmet Sait Kavurmacı'nın dosyasının ise ayrılması istenmişti.

Savcı mütaalasını vermişti

FETÖ’nün iş dünyası yapılanmasına yönelik kapatılan TUSKON davasından dosyaları ayrılan Kavurmacı ailesinin davasında savcı mütalaasını bugün vermişti.

Celse arasında hazırladığı esasa ilişkin mütalaasını tekrar eden cumhuriyet savcısı, sanıklar Ömer Faruk Kavurmacı ve Mustafa Şevki Kavurmacı'nın, tepe ve üst yönetiminde bulundukları şirketler ile FETÖ faaliyetleri gerçekleştirdiklerini belirterek, her iki sanığın "örgüt üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Savcı, firari sanık Ahmet Said Kavurmacı'nın dosyasının ayrılıp yeni bir esasa kaydedilmesini talep etti. 

Cumhurbaşkanlığı avukatı da sanıkların isnat olunan eylemlerden ayrı ayrı cezalandırılmasına karar verilmesini istedi. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

 

DAHA FAZLA HABER OKU