Erdoğan ile Putin arasında kritik görüşme: "İdlib'de çözüm Soçi Mutabakatı'nın tam olarak uygulanmasından geçiyor"

İki lider telefonda konuştu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

Görüşmede, “Suriye’nin İdlib'de dizginlenmesinin ve insani krizin durdurulmasının şart” olduğu vurgulandı.

Erdoğan, Putin ile görüşmesinde, İdlib'de çözümün Soçi Mutabakatının tam olarak uygulanmasından geçtiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın açıklamasında görüşmeye dair şu ifadeler kullanıldı:

'Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir.
Sayın Cumhurbaşkanımız görüşmede, rejimin İdlib’de dizginlenmesinin ve insani krizin durdurulmasının şart olduğunu vurgulamış; İdlib’de çözümün Soçi Mutabakatının tam olarak uygulanmasından geçtiğini belirtmiştir.
İki liderin yapılan tüm anlaşmalara bağlı olduklarını ifade ettikleri görüşmede, Libya’daki gelişmeler de ele alınmıştır''.

Erdoğan, Türkiye'nin İdlib'deki tavrının Putin'le yapacakları görüşme sonucunda belli olacağını söylemiş, "Temenni ederim ki bu görüşmeyle de hayırlı bir adım atmış oluruz" açıklamasını yapmıştı.

Kremlin'den açıklama

Kremlin’den yapılan açıklamada, 'Türkiye tarafının girişimi üzerine' Putin ve Erdoğan arasında telefon görüşmesinin gerçekleştiği bildirildi.

Açıklamada, “Odakta bir kez daha İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki durum vardı. Vladimir Putin, aşırılıkçı grupların devam eden agresif eylemlerinden duyulan ciddi endişeleri dile getirdi. Suriye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne koşulsuz saygı duyulması gerektiği vurgulandı” denildi.

 

Independent Türkçe, AA, Sputnik

DAHA FAZLA HABER OKU