Cüce olduğu için zorbalığa uğrayan çocuğa Hugh Jackman'dan destek geldi: Ben senin arkadaşınım

Quaden Bayles'ın annesi, zorbalığın sonuçları hakkında farkındalığı artırmak için oğlunun gözyaşları içindeki görüntülerini paylaşmıştı

Hugh Jackman cücelik yüzünden zorbalığa uğrayan 9 yaşındaki çocuk için bir destek mesajı paylaştı.

Bu hafta Quaden Bayles'in annesi Yarraka zorbalığın sonuçları hakkında farkındalık yaratmak için oğlunu okuldan aldıktan sonra çocuğun gözyaşları içindeki videosunu Facebook'ta paylaştı. 

O günden bu yana 17 milyondan fazla izlenen videoda Bayles'in “Kendimi öldüreceğim” ve “Ölmek istiyorum” dediği duyulabiliyor.

Duygulandıran görüntüleri gördükten sonra Jackman, Twitter hesabında öğrenci çocuk için kendi videosunu paylaştı ve akondroplazi adı verilen bir tür cücelik hastalığı bulunan Bayles'e her zaman onun arkadaşı olacağını söyledi.

Jackman, "Quaden, sen düşündüğünden daha güçlüsün dostum ve ne olursa olsun, ben senin arkadaşınım" ifadelerini kullandı. 

bayles - facebook.jpg
9 yaşındaki Quaden Bayles'ın görüntüleri, annesi zorbalığın sonuçlarını vurgulamak için çocuğun gözyaşları içindeki videosunu paylaştıktan sonra viral oldu (Facebook: Yarraka Bayles)

 

Muhteşem Showman (The Greatest Showman) yıldızı aynı zamanda çocuğa zorbalık edenlere yönelik bir mesaj da paylaştı ve insanların başkalarını incitmeyi kendine görev bilmediği zaman dahi "hayatın zaten yeterince zor olduğunu" söyledi.

Jackman "Öyleyse, herkes lütfen birbirine nazik davransın, zorbalık iyi bir şey değil. Hayat zaten yeterince zor. Unutmayalım ki karşımıza çıkan herkesin bir çeşit mücadelesi var. O yüzden sadece nazik olalım" diye ekledi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından Star Wars'ta Luke Skywalker'ı canlandıran Mark Hamill de dahil olmak üzere birçok başka ünlü de düşüncelerini paylaştı.

Hamill, Twitter'da “Acımasızlık kalp kırıcı olduğu kadar şaşırtıcı da" ifadelerini kullandı.

The Walking Dead dizisinde Negan karakterini canlandıran Jeffrey Dean Morgan da bir destek mesajı paylaştı:

Adamım, adını bilmiyorum, annenin adını da bilmiyorum ama videonu gördüm. Bilmeni istediğim şey, arkadaşlarının olduğu. Ben de onlardan biriyim. Henüz benimle tanışmadın ama bunu değiştirip değiştiremeyeceğimizi göreceğiz.

Orijinal görüntülerde memleketi Avustralya'da durumu hakkında farkındalık yaratan Bayles, okulda boyuyla dalga geçildikten sonra gözle görülür bir şekilde üzülüyor.

Videoda annesi “zorbalığın sonuçları işte bu” dedikten sonra “intihar girişimleri nedeniyle sürekli gözünün üzerinde kalması gerektiğini” açıklıyor.

Bayles, “Dolayısıyla şimdi okula ya da kamuya açık herhangi bir yere gittiği her gün zorbalığa maruz kalan ve ciddi derecede intihara meyilli bir çocuğumuz var. Her lanet gün aynı şey ve bundan usandık" ifadelerini kullandı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU