HDP Sözcüsü Kubilay: Dünya halklarını ırkçılığa karşı dayanışmaya çağırıyoruz

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, Almanya’da gerçekleşen ırkçı saldırı için, “Bütün dünya halklarını ırkçılığa, yabancı düşmanlığına ve katliamlara karşı ortak mücadeleye ve dayanışmaya çağırıyoruz” dedi

HDP Sözcüsü Günay Kubilay / Fotoğraf: AA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Günay Kubilay, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Dünyanın birçok ülkesinde arttan ırkçılığa son vermenin tutarlı ve kesintisiz mücadeleden geçtiğini söyleyen Kubilay, Almanya’da gerçekleşen ve 5’i Türk vatandaşı 9 kişinin öldüğü saldırı ile ilgili şunları söyledi:

Ortaya çıkan görüntü kaydı ve yetkililerin yaptığı ilk açıklamalar, saldırının ırkçı güdülerle yapıldığını gösteriyor. Ne yazık ki, bu tür ırkçı saldırıların dünyanın pek çok ülkesinde yaygınlaştığını ve gerçekleştiğini görüyoruz. Ne yazık ki, yine dünyanın pek çok ülkesinde siyasi iktidarlar ırkçı saldırıları görmezden geliyorlar. Formel kınama mesajlarıyla yetiniyor, ırkçılığı körükleyen ve tetikleyen, hiçbir olay ve olguya çözüm üretmek için kıllarını dahi kıpırdatmıyorlar.

Bütün dünya halklarını ırkçılığa, yabancı düşmanlığına ve katliamlara karşı ortak mücadeleye ve dayanışmaya çağırıyoruz.

30 bin kişilik katılım bekleniyor

Kubilay, 23 Şubat'ta yapılacak HDP'nin 4'üncü Büyük Kongresi'nde gelecek süreçteki temel stratejik hedefler ve siyasal yol haritasını belirleyeceklerinin aktardı. 

Kongreye yüksek katılım olacağını ifade eden Kubilay, "Kongremizle HDP'yi güçten düşürme ve izole hamlelerine, kayyum atamalarına, gözaltılara ve tutuklamalara karşı buradayız mesajı vereceğiz" açıklamasını yaptı. Kubilay kongre ile ilgili şu bilgileri verdi:

Kongreye 30 bin kişilik bir katılım olacağını düşünerek organizasyonlarımızı buna göre yapmış bulunuyoruz. Kongreye yasal delege sıfatıyla yaklaşık bin delege katılacak. PM’ye gelince, bilindiği gibi, HDP’nin tüzüğünde iki dönem uygulaması var ve iki dönemi dolduran PM üyesi yüzde 25 oranında. Bu iki dönemin uygulanması konusunda herhangi bir istisna olmayacak ve bu PM dahil merkez organlarda bu oranda mutlak bir değişiklik anlamına da geliyor. Diğer değişiklikler ise önümüzdeki dönemin ihtiyaçlarına yanıt verecek kadro ihtiyacına göre belirlenerek kongrenin iradesine sunulacak. Bu konu da çalışan bir mutabakat komisyonumuz var. Komisyona parti içinden ve dışından yüzlerce başvuru yapıldığını biliyoruz.

Demokrasi arayışı içinde olan partileri kongreye davet ettiklerini belirten Kubilay, "Kongremiz, siyasal, sosyal, ekonomik, demokratik, ekolojik, kültürel, gençlik ve kadın sorunlarına dair kararlar alacak" değerlendirmesinde bulundu.

Kubilay, 21 Şubat Dünya Anadil Günü'nü de kutladı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU