Trump, Parazit'in Oscar zaferini eleştirdi, Brad Pitt’e de “Ukala” dedi

Film için “İyi miydi? Bilemiyorum” diyen ABD Başkanı, birincilik kazanan yabancı filmi eleştirdi, Brad Pitt’e de saldırdı

Trump'ın 2020 ABD başkanlık seçimleri için kampanyası sürüyor (AFP)

Donald Trump, Akademi Ödülleri'nde yılın En İyi Filmi Ödülü'nü kazanan Parazit'e (Parasite) karşı saldırıya geçerek, “Güney Kore'yle zaten yeteri kadar sorunumuz var” dedi.

Colorado Springs'deki bir mitingde konuşan ABD Başkanı, Bir Zamanlar... Hollywood'da (Once Upon a Time in Hollywood) filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazanan Brad Pitt'i de eleştirerek aktör için "Küçük ukala" ifadesini kullandı.

Enerjik haldeki Trump destekçilerine, "Bu arada, Akademi Ödülleri bu yıl ne kadar da kötüydü? Gördünüz mü?" diye sordu.

ABD Başkanı, sunucu taklidi yaparak "Ve kazanan ... Güney Kore'den bir film. Bu da neyin nesiydi? Güney Kore'yle ticaret konusunda zaten yeterince sorunumuz var. Bir de üstüne onlara yılın En İyi Filmi Ödülü'nü mü veriyorlar? İyi miydi? Bilemiyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan ardından kendi film zevkini açıklayıp Rüzgar Gibi Geçti (Gone with the Wind) veya Sunset Bulvarı (Sunset Boulevard) gibi bir filmin neden kazanamadığını sordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump, "Ne aradığımı biliyorsunuz, mesela, hani... Mesela Rüzgar Gibi Geçti olsun? Lütfen, Rüzgar Gibi Geçti'yi geri getirebilir miyiz? Sunset Bulvarı... harika birçok film var (...) Ve kazanan... Güney Kore'den. En İyi Yabancı Film olduğunu düşündüm, öyle ya. En İyi Yabancı Film ha! Hayır, ama... daha önce hiç böyle bir şey oldu mu?" diye konuştu.

Parazit'in ABD dağıtımcısı Neon, Başkan'ın altyazılı filme getirdiği eleştiriye cevaben Twitter'da "Anlaşılabilir, kendisi okuyamıyor" ifadelerini kullandı.

1939'da gösterime giren Rüzgar Gibi Geçti filmi 8 Akademi Ödülü kazanmış, bu ödüllerden biri Oscar kazanan ilk Afrika kökenli Amerikalı olan Hattie McDaniel'a verilmişti. Fakat iç savaş sırasında geçen filmin Konfederasyon birliklerine yönelik sempatik tasviri o zamandan beri eleştiriliyor.

1950'de gösterime giren Sunset Bulvarı ise ağırlıklı olarak muhafazakar fikirlere sahip bir Başkan için daha şaşırtıcı bir film seçimi: Ölü bir adam tarafından anlatılan karanlık drama, hırslı ve genç bir senaryo yazarının sessiz sinema döneminin yaşlanan eski bir yıldızıyla ilişki yaşayarak yükselmesini anlatıyor. Filmin atmosferiyse, şaşırtıcı gerilim filmi Parazit'ten farklı değil.

Başkan, Oscar kabul konuşması sırasında Trump'ın azil soruşturması duruşmasına değinen Pitt'i de şiddetle eleştirdi.

Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'dan muhtemelen infilak etkisi yaratacak deliller duymayı reddeden Cumhuriyetçi senatörlere atıfta bulunan Pitt, "Bana burada sadece 45 saniyem olduğunu söylediler... Senato'nun bu hafta John Bolton'a verdiğinden 45 saniye daha fazla" demişti.

Trump miting sırasında "Dahası şu Brad Pitt var - hiçbir zaman büyük bir hayranı olmadım. Küçük, ukala ifadeleriyle ayaklandı. Seni küçük ukala! O gerçekten de küçük bir ukala" diye konuştu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU