Çin'de tedavisi tamamlanan hastada yeniden koronavirüs görüldü

Çin’de patlak veren koronavirüs salgınında korkutan bir gelişme yaşandı. Tedavisi tamamlanarak eve gönderilen bir hastada yeniden virüs görüldü. Virüsle mücadele eden sağlık ekibinin lideri, "Rahat davranmamalıyız. Rakamlar tekrar artabilir" dedi

Fotoğraf: AFP

Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan koronovirüs salgının önüne geçilemiyor.

Siçuan eyaletinin başkenti Çengdu'da tedavisi tamamlanan bir hastada tekrar yeni tip koronavirüs (Kovid-19) görüldü.

Çengdu kenti sağlık birimi, tedavisi tamamlanan ve evinde karantinası devam eden hastanın yeniden yapılan testlerinin tekrar pozitif çıktığını açıkladı.

Açıklamada, hastanın yeniden tedavi altına alındığı vurgulanırken, başka bölgelerde de benzer vakalara rastlandığı kaydedildi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, tedavisi tamamlanan hastaların 14 gün karantina altında tutulması, maske takması ve açık alanda yapılan etkinliklere katılmaması tavsiyesinde bulundu. 

fp1.jpg
Fotoğraf: AFP

 

Tedavisi tamamlananlar hala virüs taşıyor olabilir

Hubey'de Kovid-19 salgınıyla mücadele eden sağlık ekibi lideri Cao Cianping, tedavisi tamamlanan hastaların virüs taşımaya devam edebileceğini belirtti.

Cao, Çin ve Kanada'da tedavisi tamamlanan hastalar arasında testleri yeniden pozitif çıkanlar olduğunu vurgulayarak, "Rahat davranmamalıyız. Rakamlar tekrar artabilir" dedi.

Bu tarz vakaların çok tehlikeli olduğuna işaret eden Cao, "Bu hastaları nereye koyacaksınız. Evlerine gönderemezsiniz, başkalarına da virüs bulaştırabilirler. Ancak, imkanların sınırlı olmasından dolayı hastaneye de koyamazsınız" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU