Ceren Damar’ın babası: Yargıyı oyalamaya çalışıyorlar

Kopya çekerken yakaladığı öğrencisi tarafından öldürülen araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel’in babası, katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet’in avukatlarının davayı uzatma çalıştıklarını iddia etti

Fotoğraf: Tükenmez Haber

Kopya çekerken yakaladığı öğrencisi tarafından üniversitedeki odasında silahla vurularak ve bıçaklanarak öldürülen Ceren Damar Şenel’in katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet bugün 4. kez hakim karşısına çıkacak. Şenel’in babası Mustafa Damar kararın geçen duruşmada çıkması gerektiğini, sanık Hasan İsmail Hikmet’in avukatlarının adaleti geciktirmeye çalıştıklarını iddia etti.

Tükenmez Haber’den Özlem Temena’ya konuşan Mustafa Damar yargılama süreci ile ilgili şunları söyledi:

İddia makamı olarak bizler beyanlarımızı yaptık, savcı mütalaasını verdi, dosyada tüm belgeler de tamamlandı, tanıklar dinlendi. Son duruşmada savunmanın yapılıp kararın verilmesi bekleniyordu ancak savunma bugüne kadar olduğu gibi yargıyı oyalama eylemlerine devam etti. Savunma yapması gerekirken savunma yapmadı, usul savunması diye bir şey icat etti, elindeki metni okuyamadı, bir stajere metni okutsaydı anlaşılabilirdi, kendisi de beceremedi davayı mecrasından çıkardı, Show yapmaya çalıştı, eline yüzüne bulaştırdı. Mahkemeyi tehdit etti. ‘İstediklerimi yaparsanız yaparsınız, yoksa heyeti reddederim’ dedi  ve savunma için süre istedi. Dolayısıyla mahkeme heyeti de bu talebe olumlu cevap verdi.

ceren_damar.jpg
Fotoğraf: Tükenmez Haber

 

‘Ceren Damar Davası’nı çok aleni ve gizlisi saklısı olmayan bir dava’ olarak tarif eden baba Damar, “Bu dava sadece Ceren Damar davası değildir. Bu davanın sonucu da sadece Ceren Damar’a ait olmayacaktır. Bu dava milat olacak. 14 ay oldu kızımızı kaybettik, kızımız katledildi. Kızım görevini yaptığı için bir kopyacı hırsız tarafından katledildi. Biz adalet istiyoruz” dedi.

2 el ateş etti 17 kez bıçakladı

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Ana Bilim Dalı'nda araştırma görevlisi olan Ceren Damar Şenel iddiaya göre, 2 Ocak 2019'da gözetmen olarak girdiği Medeni Usul Hukuku sınavında kopya çeken Hikmet'i önce uyarıp sonra hakkında tutanak tutmuştu. Daha sonra Şenel’in odasına gelen Hikmet, tartıştığı Şenel’e emekli polis babasının silahıyla iki el ateş etmiş ve 17 kez bıçaklamıştı.

Hikmet hakkında "kamu görevlisini canavarca hisle ve kasten öldürmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle açılan dava Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar aşamasına gelmişti. Geçen duruşmada karar vermesi beklenen mahkeme sanık avukatlarının ek süre talebi üzerine duruşmayı 21 Şubat’a ertelemişti.

 

Independent Türkçe, Tükenmez Haber

DAHA FAZLA HABER OKU