Ensar Vakfı, İstanbul’da öğrencilere “40 Derste Ahlak” kitabı dağıttı

Sancaktepe’deki okullarda İdlib için yardım kampanyası da başlatıldı

Fotoğraf: Ensar Vakfı

İstanbul’da Sancaktepe İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (SİMMDER) İdlib’e yardım kampanyası başlattı.

Son dönemde Başkentgaz’ın Kızılay üzerinden kendisine para yatırmasıyla gündeme gelen Ensar Vakfı da okullarda ahlak kitabı dağıttı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BirGün gazetesinin aktardığına göre, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden okullara gönderilen yazıda İdlib’e düzenlenen yardım kampanyası hakkında şu ifadelere yer verildi:

Sancaktepe İmam Hatip üyesi Mezunları ve Mensupları Derneği’nin (SIMMDER) yazılarında: ağır savaş koşulları nedeniyle zorunlu göçe maruz kalan sınırımızdaki savaş mağdurlarının soğuktan korunmaları amacıyla briket ev yapımı ve geçici gıda ihtiyaçlarının karşılanması için un yardımı toplama kampanyası düzenlemek istediklerini belirtmektedirler. Söz konusu yardım toplama kampanyasının ilçemiz okullarında; ilgili okul idaresinin gözetim: denetim ve sorumluluğunda gönüllülük esasına göre yapılmasının müdürlüğümüzce uygun görüldüğüne dair Kaymakamlık Onayı ekle gönderilmiş olup. 18.02.2020 Salı günü mesai bitimine kadar yardım zarflarının teslim alınması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.


İdlib kampanyasının yanı sıra İstanbul Beykoz’da Ensar Vakfı’nın Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile yaptığı protokol çerçevesinde “Sana Emanet Bilgi Yarışması” için "40 Derste Ahlak" kitabı dağıtıldı.

Kitabın arka kapağında şu ifadelerin kullanıldığı belirtildi:

Bir kadın beş vakit namazını kılar, Ramazan orucunu tutar, iffetini korur, bir de kocasına itaat ederse, ona ‘Haydi cennetin hangi kapısından istersen gir’ denilir.

 

Independent Türkçe, BirGün

DAHA FAZLA HABER OKU