AK Parti, grup toplantılarını neden çarşamba günü yapıyor?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısını iki haftadır çarşamba günü yapıyor

Fotoğraf: AA

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) partilerin grup toplantıları uzun zamandan beri salı günleri gerçekleşiyor.

Toplantılar genellikle İYİ Parti ile başlayıp CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile sona eriyor ancak son 2 haftadır AK Parti, toplantıları çarşamba günü gerçekleştiriyor.

“Eskiden biz cevap veriyorduk, şimdi Erdoğan cevap yetiştiriyor”

Bu geleneğin bozulması hakkında konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Erdoğan’ın toplantıları çarşamba gününe almasını şöyle değerlendirdi:

Eskiden biz Erdoğan'a cevap veriyorduk, belli ki şimdi Erdoğan muhalefete cevap yetiştirmek gibi bir zorunluluk hissetmiş.

“Bu durumun AK Parti’de yaşanan güven kaybının bir işareti olduğu” görüşünü dile getiren Altay, “Kendisini defans ve savunmaya çekme noktasına gelmesi, iktidarın uygulamalarının kamu vicdanında, kamuoyunda çok olumlu karşılanmadığını gördüklerinin işaretidir” diye konuştu.

BirGün gazetesinin aktardığına göre HDP Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki de gün değişikliğinin Erdoğan’ın kendisini “herkesten farklı görmesinden" kaynaklandığını öne sürdü.

Tiryaki, “Kendisini her anlamda bambaşka bir yere koyan Cumhurbaşkanı, diğer partilerle aynı günde grup toplantısı yapmayı uygun görmüyor. Herhangi bir partinin başkanı olmadığını vurgulamak istiyor. ‘Diğer siyasi partiler Salı yapabilir ama ben onlar gibi yapmam’ demek istiyor. Bu durum Meclis teamüllerine uygun değildir” dedi.

Erdoğan’ın Salı günü grup toplantısı yapması gerektiğini söyleyen Tiryaki, “Salı günleri dışında yapılan toplantıların mazerete bağlı ve geçici olması gerektiğini düşünüyoruz. Her parti istediği gün istediği saatte toplantı yapamaz. Erdoğan, Meclis hukukunu tanımalı ve iç işleyişi bozmamalıdır” diye konuştu.

Tayyip Erdoğan, bu hafta normalde grup toplantısının gerçekleştiği Salı günü Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreni’nde konuşmuştu. Erdoğan bir hafta önce de Katar hükümetinden bazı kişileri kabul etmişti.

 

BirGün, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU