Uludağ gezisinde faciadan dönüldü: Çatıdan düşen kar kütlesinin altında kalan altı kişi kurtarıldı

Arama kurtarma çalışmaları sona erdi yaralanan altı kişi tedavi altında

Uludağ'da bir binanın çatısından düşen kar kütlesinin altından çıkarılan altı kişi tedavi altına alındı.

PTT Uludağ Tesisleri'nin metal malzemeden yapılmış üç bölümden oluşan çatısındaki kar kütlelerinden bir kısmı yere düştü.

Çatının birinci bölümündeki karların iki kişinin üzerine düştüğünü gören çevredekiler yardıma koştu. Çatının orta bölümündeki kütle de bu olayın hemen ardından yere düşerek kurtarmak için koşan dört kişinin kar altında kalmasına neden oldu.

Kar altında kalan altı vatandaşın kurtarılması için bölgeye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile özel arama kurtarma birliklerinden ekipler sağlık görevlileri gönderildi.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, ekiplerce çıkarılan altı kişinin Bursa'daki sağlık kuruluşlarında tedavi altına alındığını bildirdi.

Muradiye Devlet Hastanesine kaldırılan Yağmur Bingöllü (22), Ahmet Avdan (26) ve Ercan Sagın (30), Çekirge Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Mustafa Bakkal (23) ve Melike Çevik (21) ile ismi öğrenilemeyen bir vatandaşın tedavilerinin sürdüğü, hayati tehlikelerinin bulunmadığı ifade edildi.
 


Kar altında kalan vatandaşların bir tur grubu ile geldiği öğrenildi. Olayın, 19 kişilik tur grubunun Uludağ gezintisi sırasında yaşandığı belirtildi.

Öte yandan, ekiplerin olay yerindeki çalışmaları tamamlandı. İş makinesi yardımıyla toprak zemine kadar ulaşan ekipler, herhangi bir kimseye rastlamadı.

Binanın bir bölümünün çatısında kalan kar kütlesi ise görevliler tarafından kontrollü şekilde temizlendi.
 


"Bölgede alınması gereken tedbirler tekrar gözden geçirilecek"

Bölgede incelemelerde bulunan Bursa Valisi Yakup Canbolat gazetecilere yaptığı açıklamada ekiplerin her ihtimale karşı mevcut kar kütlelerini kontrol ederek olay yerindeki kar birikintisini kaldırmaya çalıştığını aktardı.

Büyük bir kazanın, ciddi zarar görmeden atlatıldığını belirten Canbolat, "Bu durum bize, havaların ısınmasıyla birlikte bölgede alınması gereken tedbirlerin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini ve dikkat edilmesi gerektiğini göstermiş oldu. Buradaki işletmecilerle de yönetici arkadaşlarımızla da konuşup daha dikkatli ve tedbirli davranacağız" dedi.

Canbolat Jandarma Arama Kurtarma ile AFAD ekiplerinin kısa sürede müdahale edip bu kişileri kurtardığını anlattı.

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU