Malatya ve Ağrı’daki koronavirüs iddiaları hakkında açıklama

İki kentteki koronavirüs iddiaları hakkında resmi kurumlardan açıklama geldi

Fotoğraf: AA

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir hastanın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) şüphesiyle karantinaya alındığı iddiasının gerçek dışı olduğu bildirildi.

Ağrı’da da   İl Sağlık Müdürlüğü, bir kişinin yeni tip Kovid -19 hastalığına yakalandığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk yaptığı yazılı açıklamada, sosyal medyada "Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde koronavirüs şüphesi üzerine bir kişi karantinaya alındı" şeklinde paylaşımlar yapıldığını belirtti. 

Söz konusu paylaşımın kesinlikle gerçeği yansıtmadığını bildiren Aktürk, "Hastanemizde, şu an itibarıyla koronavirüs (Kovid-19) vakası veya şüphelisi bir hasta yoktur. Vatandaşlarımızın resmi makamlar dışında yapılan açıklamalara itibar etmemeleri önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı.

"Şu an itibariyle Ağrı'da herhangi bir koronavirüs vakası tespit edilmemiştir"

Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü, bazı sosyal medya ve internet sitelerinde Ağrı'da bir kişinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalığına yakalandığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

Son 24 saattir gerek sosyal medya gerekse bazı internet sitelerinde, Çin'de ortaya çıkmış olan koronavirüs hastalığına dair Ağrı ilinde 1 vakanın görüldüğü şeklinde bazı haberlerin yayınlandığı görülmektedir. Bu ve benzeri haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Şu an itibariyle Ağrı'da herhangi bir koronavirüs vakası ya da şüphesi tespit edilmemiştir, tüm kamuoyuna duyurulur.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU