Milli Savunma Bakanlığı: İdlib bölgesinde 2 asker şehit oldu

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 2 askerin şehit olduğu, 5 askerin yaralandığı belirtildi

Fotoğraf: AFP

Suriye'nin İdlib kentinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) desteğiyle muhaliflerin başlattığı operasyon sırasında gerçekleştirilen hava saldırısında 2 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ateşkesi sağlamak üzere İdlib bölgesinde bulunan unsurlarımıza yapılan hava saldırısı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır" denildi.

Belirlenen hedeflerin ateş altına alındığını aktaran bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bugüne kadar olduğu gibi şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamış, bundan sonra da bırakılmayacaktır. Hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, TSK ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için de acil şifalar dileriz"

 

Bakanlık ayrıca İdlib bölgesinde 50'den fazla rejim unsuru, 5 tank, 2 zırhlı personel taşıyıcı, 2 silahlı pikap ve 1 obüsün imha edildiğini aktardı.

Altun'dan İdlib'deki saldırıya tepki

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İdlib'deki saldırıya ilişkin olarak, Suriye'yi kana, teröre, gözyaşına açık hale getiren kim varsa insanlık önünde hesap verecektir" açıklaması yaptı.

Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralı askerlere acil şifalar dileyen Altun, şunları kaydetti:

Devletimiz şehitlerimizin kanını yerde bırakmamış, bırakmayacaktır.  Suriye'yi kana, teröre, gözyaşına açık hale getiren kim varsa insanlık önünde hesap verecektir. Devletimiz büyüktür, milletimiz azizdir, vatanımız kutsaldır.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU