TSYD'nin açık oturum çağrısı karşılıksız kaldı

TSYD'nin Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un başkanlarını açık oturumda bir araya getirme davetine Cengiz, "Bana intikal eden bir şey yok" derken Trabzonspor, diğer kulüplerin olmadığı bir organizasyonu kabul etmeyeceğini duyurdu

Fotoğraf: AA

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Süper Lig'de şampiyonluk yaşayan ve "Dört Büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor başkanlarının bir araya geleceği bir oturum düzenleyeceğini açıkladı. 

TSYD'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

TSYD Levent Tesisleri’nde 26 Şubat 2020 Çarşamba günü saat 11.00’de Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor başkanlarının katılacağı bir açık oturum düzenlenecektir. Tarafsız bir ortamda ve moderatörlüğünü Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Oğuz Tongsir’in yapacağı bu açık oturum bütün ulusal televizyonlar tarafından canlı olarak yayınlanacaktır.

 

 

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'un uzun süredir ısrarla istediği açık oturum için Galatasaray Başkanı Cengiz, "Ben buraya gelirken öğrendim. Ben katılırım. İsterse iki kulüp olsun. Benim için fark etmez. Madem böyle bir teklif var, er meydanından kaçılmaz. Zevkle gelirim ama karşıya saygı gerek. O tarihte kulüp başkanları uygun mu bilmiyorum. Alternatif tarihler ve saatler vermek zorundasınız. 'Ben yaptım oldu' demekle olmaz. Saati ve günü, benim ve diğer başkanlar için uygunsa katılırım. Buluşma olur ama o kurumda mı olur bilemem" açıklamasında bulundu.

Cengiz, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın kendisine telefon ettiğini belirterek, "Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve TFF başkanının bir araya geleceği bir toplantı olacak. Bir araya geleceğiz. İlla bir dernek veya televizyon programı gerekmiyor. Ben kaçmam" değerlendirmesinde bulundu.

Trabzonspor'un yanıtı olumsuz oldu

Trabzonspor Kulübü, TSYD'nin çağrısını, "diğer kulüplerin davet edilmediği bir organizasyonda yer almayacakları" gerekçesiyle kabul etmeyeceğini bildirdi.

Bordo-mavili kulübün resmi Twitter hesabından, "Bahse konu organizasyonla ilgili tarafımıza herhangi bir bilgilendirme yapılmamıştır" denilen açıklamada şöyle denildi: 

Futbolun sorunlarının tartışılacağı adresin Kulüpler Birliği olduğunu belirtirken, diğer kulüplerimizin dışarıda bırakılacağı herhangi bir organizasyonun içerisinde yer almayacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

 

 

Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüplerinden henüz resmi bir açıklama yapılmadı

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU