Erdoğan: Alman makamlarının saldırıyı aydınlatmak için gerekli çabayı göstereceklerine inanıyorum

Erdoğan, Almanya'da 9 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili "Süreci hassasiyetle takip ediyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın Hanau kentinde 5'i Türk 9 kişinin öldüğü ırkçı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Millet Kütüphanesi Açılış Töreni'nde konuşan Erdoğan, başta büyükelçilik görevlileri olmak üzere sürecin hassasiyetle takip edildiğini, vatandaşlara gerekli desteğin sunulduğunu ifade etti.

Hayatını kaybedenelere rahmen, yaralanalnara acil şifalar dileyen Erdoğan, "Alman makamlarının saldırıyı tüm boyutlarıyla aydınlatmak için gereken her türlü çabayı göstereceğine inanıyorum" açıklamasında bulundu.

erdoğan.jpeg
Fotoğraf: AA

 

"Nerede bir savaş, soykırım varsa, orada ilk hedef kütüphaneler olmuştur" diyen Erdoğan, IŞİD gibi örgütlerin Irak'ta ve Suriye'de binlerce eserin bulunduğu kütüphaneleri bombalayarak İslam kültürünün en önemli eserlerini yerle bir ettiğini hatırlattı.

Millet Kütüphanesi'nde 134 farklı dilde 4 milyonu aşkın eser bulunduğunu duyuran Erdoğan "Burada isteyen çayını kahvesini içer, kekini yer, ücretsiz para yok" şeklinde konuştu.

Sanatçıları Millet Kütüphanesi'ne kitap bağışında bulunmaya davet eden cumhurbaşkanı, "Kitap dilencisi olarak beni kabul ediyorsanız ben bunu kabul ederim" dedi. Erdoğan şöyle devam etti:

"Büyük okuma salonumuzu kubbe çevresinde Alak suresinin “O kalemle yazmayı öğretendir. İnsana bilmediğini öğretendir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da olduğu gibi İstanbul'da da yakın zamanda büyük bir millet kütüphanesinin açılacağını duyurdu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU