Akşener’den Trabzonspor açıklaması: Yıllardır mücadele eden bir takımın gayretine gölge düşürmeyin

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “Sporu siyasetin müdahalesinden uzak tutmanın doğru olduğunu söyledim” dedi

Meral Akşener / Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Edirne İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akşener bir gazetecinin, “Trabzonspor’la ilgili yaptığınız son açıklama özellikle spor camiasında farklı bir tartışma yarattı bu konuya yorumunuz nedir” sorusunu, “Spor Türkiye’de önemli bir şey. Benim konuşmam yeniden okunup dinlendiği zaman ne dediğim ortaya çıkar. Hangi takım olursa olsun oraya siyasetçilerin elinin, olumlu olumsuz ellememesi gerektiğini söyledim. Sporu siyasetin müdahalesinden uzak tutmanın doğru olduğunu söyledim” şeklinde yanıtladı.

“Trabzonspor'un gayretlerini, mücadelesini bir tartışma konusu yapmayın” diyen Akşener, şöyle konuştu:

Yıllardır mücadele eden bir takımın kendi gayret ve mücadelesine gölge düşürmeyin dedim. Trabzonlular da Trabzonspor da benim bu dediğimi çok iyi anladılar. Ama ilginç bir şey oldu Damat Beyin trolleri devreye girdi, konuyu sulandırmaya kalkıştılar ama benim söylediğim açıktır; spora hiçbir siyasetçi ben dahil karışmayın, taraftarları birbirinin karşısına dikmeyin. Orada insanlar sporun mutluluğu içerisinde biraz rahatlıyor, bu mutluluğu ortadan kaldırmayın. Trabzonsporun haklı mücadelesinin üzerine gölge düşürmeyin.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Yurt içi gezileri kapsamında Edirne'de konuşan Akşener, Türkiye'de son günlerde sık sık tartışılan spor-siyaset ilişkisine dair açıklamalarda bulunarak, "Siyasetçi takımının ben dahil, spora elini sokmaması lazım. Türkiye'de birinci ligde ne kadar takım varsa hepsinin şampiyon olma hakkı mevcut. Bu hakkı elde ederken biri kazanacak elbette biri kaybedecek. Kazanan da kaybeden de 'Biz çok güzel yarışma yaptık. İşte burası kazandı biz de kaybettik' el sıkışacak pozisyonda olması lazım. Siyaset her yeri ayırıyor ama tribünü ayırırsa kötü bir şey. Ben o nedenle uyarmak istedim" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU