Reklam seyirci ayırt etmez! Kültür Bakanı filmde 30 dakika reklam izledi

Ersoy, Organize İşler Sazan Sarmalı filmini ailesi, dostları ve Yılmaz Erdoğan'la birlikte izledi. Film öncesindeki reklam ve fragman 30 dakika sürdü

Bakan Ersoy, Organize İşler Sazan Sarmalı filmini çok beğendiğini söyleyerek Yılmaz Erdoğan ve ekibini tebrik etti.

"350 milyon dolarlık film sektörü oluştu"

Bakan Ersoy, Erdoğan’ın yönetmen, senarist ve oyuncu olarak görev aldığı filmi bir alışveriş merkezindeki salonda seyretti. Çıkışta yeni sinema yasasını değerlendiren Bakan şöyle konuştu:

"Türkiye'de yerli film seyretme oranı çok yüksek, yüzde 63 gibi dünya standartlarının açık ara en üstündeyiz. 2002 yılında 2 milyon olan yerli film seyirci sayısı, 2018'e gelindiğinde, yasal değişiklikler yapıldı daha önce 2004 yılında, 44 milyona kadar bizim zamanımızda çıktı. Şimdi bu yasayla birlikte bizim hedefimiz bu sayıyı 100 milyona çıkarmak. Önemli olan Türk sinemasının gelişmesi. Sadece Türkiye'de değil dünyada gelişmesi. Orada çok vizyoner bir yaklaşım var. Başarılar da var dizi filmler olarak. 350 milyon dolarlık bir film sektörü oluşmuş durumda."

 

"Sinema salonlarının sayısı artırılacak"

Bakan Ersoy, Türkiye'nin dört bir yanına sinema salonlarının açılacağını da belirtti.

"Sayın Cumhurbaşkanımız son bir talimat daha verdi, 'Sinema olmayan bölge kalmasın.' dedi. Bu talimatı da yerine getireceğiz. Önemli olan sinema salon sayısını artırmak."

"Telif hakları yasası da çıkacak"

Telif hakları yasasını da gündemlerine alacaklarının altını çizen Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, sözlerine şöyle sürdürdü:

"O biraz daha kapsamlı bir yasa ve çok geniş kitleleri içeriyor. Sadece müzik demeyin ona, sinema vesaire gibi oyuncuların da telif hakları var. Çıktı mı hepsi beraber çıkacak. Ona da aynı çabaları göstereceğiz. Taraflarla çok yoğun seri toplantı da yaptık, onları hızlandıracağız." 

"Maalesef 30-40 dakikalık reklamlar devam ediyor"

Yönetmen, oyuncu ve senarist Yılmaz Erdoğan ise asıl tartışmanın sinemaya gelen net seyirci sayısının kendileriyle paylaşılmaması olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"İnşallah bu gelen seyirci sayısı bize doğru bilgilendirilecek, kaç kişi geldiyse o söylenecek. Zira bütün tartışma aslında buradan çıktı ve hala eski alışkanlıklar devam ediyor. Biz de tespit ettiriyoruz. Yasanın uygulamaya girdiğinden haberi olmayan salonlar da var. Hala 30-40 dakika reklamlar maalesef Temmuz'a kadar devam ediyor ve bizim filmimiz bunun kurbanı oluyor. Salonunuza gelen seyircinin asabını bozmanızın size de reklamınızı yaptığınız ürüne de bir faydası yok diye düşünüyorum."

Yeni yasaya göre sinemada reklam süresi en fazla 10 dakika, fragman süresi ise 5 dakika olabiliyor. Bir diğer deyişle film öncesi gösterilecek fragman ve reklam süresi toplamda 15 dakikayı aşamıyor, ancak bu uygulama 1 Temmuz'da başlayacağından, sinemalar hala film öncesinde uzun süre fragman ve reklam yayınlamayı sürdürüyor. 

DAHA FAZLA HABER OKU