İstanbul'da yeni doğmuş bebeği poşete koyup çöpe attılar

Şişli'de çöp konteynerine atılan yeni doğmuş bebek bulundu. Ağlama sesini duyarak bebeğin, konteynerin boşaltıldığı çöp kamyonunda ölümden kurtaran temizlik işçisi “Kafası sıkışmıştı ama bebek zarar görmemişti” dedi

Fotoğraf: İHA

İstanbul Şişli İlçesi Kuştepe mahallesinde sabah saatlerinde Şişli Belediyesi temizlik görevlileri çöp konteynerlerini boşaltmaya başladı. Ekipler, sokak üzerindeki bir çöp konteynerini araca boşaltarak hareket etti. Bir süre sonra bir ağlama sesi duyan temizlik görevlileri, aracı durdurarak kontrol etti. Bu sırada temizlik görevlileri bir poşete konularak çöpe atılan yeni doğmuş bebeği fark etti.

Bebeği yanlarına alan temizlik görevlileri, hemen yakında bulunan Kuştepe'de Aile Sağlık Merkezi'ne götürdü. Burada ilk kontrolleri yapılan bebeğin bir kız çocuğu olduğu anlaşıldı. Bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Bebeği bulan temizlik işçisi Bülent Gürdevik yaşananları şöyle anlattı: 

Çöp konteynerini kaldırdık kamyona boşalttık. Yola çıktık ama bir ses geliyor. Araba sesiyle karışıyor, nereden geldiğini ilk başta bulamadık. Daha sonra baktığımızda kepçenin ağız kısmında kafası vardı, sıkışmıştı. Ben kontrol ettim, bebek zarar görmemiş. Yeni doğmuş, poşetin içine koymuşlar bağlamışlar. Sadece kafa kısmı dışarıda. Yarıya kadar kepçe kavramış o şekilde asılı kafası sallanıyordu. Göbek bağı yeni atılmış. Sağlık ocağına götürdük, oradan da hastaneye gönderdiler bizi. Sağlık durumu iyiymiş.

AW941823_03.jpg
Hastaneye kaldırılan kız bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi / Fotoğraf: İHA

 

Sağlık muayenesi yapılan bebek Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Polis bebeği çöpe atanları belirlemek için soruşturma başlattı.

 

İHA

DAHA FAZLA HABER OKU