Özel ambulans şoförleri: Taksici muamelesi görmeye başladık, hasta taşırken bile kimse yol vermiyor

Özel ambulanslarda yüksek ücret karşılığında yolcu taşımacılığı yapıldığı iddiasının gündeme gelmesi üzerine bugün 15 Temmuz Şehirler Köprüsü’nde denetim yapıldı. Denetimlerde konuşan şoförler, trafikte kendilerine taksici muamelesi yapıldığın söyledi

Fotoğraf: İHA

İstanbul’da yeterli donanıma sahip olmamasına rağmen hasta taşıyan ve kullanım amacı dışında yüksek ücretle yolcu taşımacılığı yaptıkları öne sürülen özel ambulanslara 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde denetim yapıldı.

Denetimler kapsamında özel ambulanslar, kaçak personelin olup olmadığı, hasta taşıyıp taşımadığı, ruhsatları, sağlık açısından yeterli donanımı olup olmadığı gibi birçok konuda denetlendi.

Kontrollerde köprüden geçen ve içerisinde hasta bulunan ambulansların incelemeleri kısa sürede gerçekleştirilerek yollarına devam etmeleri sağlandı.

Ekiplerin incelediği özel ambulanslardan 2 tanesine eksik personelden dolayı gerekli işlemler yapıldı.

“Taksici muamelesi görmeye başladık”

Özel ambulans şoförü Mehmet Turan, sağlık işi yaptıklarını ve bununda ticare bir amacı olduğunu söyledi.

"Taksici muamelesi görmeye başladık" diyen Turan, "Hastaların hayatını kurtarmak için kullanılan ambulansların ticari nedenlerle kullanılmasının kabul edilemez. Ambulansların ticari işlerde kullanıldığını haberlerde de gördünüz zaten. Bunun önüne geçmek için şu an gördüğüm şey çok güzel bir şey” ifadelerini kullandı.

Özel ambulans çalışanları olarak aracını amacı dışında kullananları fotoğraflayıp şikayette bulunacaklarını kaydeden Turan, denetimlerin sıklaşması gerektiğini söyledi.

“Artık bize inanmıyorlar ve araçta hasta varken yol vermiyorlar”

Ambulansları amacı dışında kullanan kişiler sebebiyle zaman zaman kendilerinin de sıkıntı yaşadığını ifade eden özel ambulans şoförü Önder Çelik, “Onların yüzünden bizde zor durumda kalıyoruz. Bize inanmıyorlar. Araçta hasta varken yol vermiyorlar, Aracı durdurup içini açıp hasta var mı yok mu diye sıkıntı çıkartanlar oluyor. Denetimler çok iyi, devamlı yapılması gerekiyor. Hem resmi olmayan araba kalmaz daha güzel olur” şeklinde konuştu.

Özel ambulans ile yolcu taşımacılığı iddiası

Kimi özel ambulans firmaları için hem ruhsatsız faaliyet göstermek hem de para karşılığında amacı dışında yolcu taşımacılığı yapıldığı iddiaları ortaya atılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde de medyada, özel bir ambulansın Anadolu-Avrupa yakaları arasında yüksek ücretle vatandaşları taşıdığı ortaya çıkmıştı.

Ambulanslarda kaçak yolcu tespit edilmesi durumunda ambulans trafikten 60 gün men edilirken 7 bin liralık ceza kesiliyor.

 

Independent Türkçe, IHA

DAHA FAZLA HABER OKU