Sağlık Bakanı Koca: Rize’de gözlem altındaki hastada koronavirüs bulunmadı

Rize’de koronavirüs şüphesiyle hastaneye başvuran kişiyle ilgili açıklama yapan Bakan Koca, virüs bulgusuna rastlanılmadığını söyledi

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Rize Devlet Hastanesi'nde koronavirüs şüphesiyle gözlem altında tutulan hastanın, koronavirüs değil mevsimsel grip olduğunun belirlendiğini ve  bugün taburcu edileceğini bildirdi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Koca, koronavirüs şüphesiyle Rize Devlet Hastanesi'nde gözlem altında tutulan hastanın testlerinin tamamlandığını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koca, "Ankara Ulusal Viroloji Laboratuvarımızda incelenen numunelerde hastanın koronavirüs değil mevsimsel grip olduğu anlaşıldı. Hastamız bugün taburcu edilecek" bilgisini verdi.

Yurtdışından yüksek ateşle dönünce hastaneye başvurdu

Rize’de, iş için gittiği Tayland dönüşü yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvuran ismi öğrenilemeyen kişi, koronavirüs şüphesiyle hemen gözlem altına alınmıştı.

Rize'deki hastaya ait bilgileri sosyal medyadan paylaşan personele soruşturma başlatıldı

Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Rize'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) şüphesiyle müşahede altına alınan ve tetkikler sonucu mevsimsel grip olduğu anlaşılan hastaya ait bilgi ve belgeleri sosyal medya hesabından paylaşan sağlık personeli hakkında soruşturma açıldığını bildirdi.

İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Hastaya ait gizli tutulması gereken bilgi ve belgeleri kendi sosyal medya hesabından paylaşmak suretiyle hem hasta mahremiyetini gözetmeyen hem de kamuoyunun mevcut endişesini gereksiz yere artıran sağlık personeli hakkında ivedi olarak idari soruşturma açılmıştır"

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU