Suriye Milli Ordusu: Dünyanın en güçlü 2. ordusuyla savaşıyoruz, İdlib için canımızı vermeye hazırız

Suriye Milli Ordusu Sözcüsü Naci Mustafa Independent Türkçe'ye konuştu

SMO Sözcüsü Naci Mustafa / Fotoğraf: Independent Türkçe

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) İdlib’e yönelik yapmayı planladığı askeri harekatta kara gücü olarak Suriye Milli Ordusu’nun (SMO) rol alması bekleniyor.

Daha önce Fırat Kalkanı, Zeytindalı ve Barış Pınarı Harekatları’na katılan silahlı muhaliflerden oluşan SMO’nun sözcüsü Naci Mustafa İdlib’de Independent Türkçe’ye konuştu. 

Mustafa, "SMO olası bir harekata hazır mı?" sorusuna, "Yıllardan bu yana gerek Doğu Guta’da, gerek Halep’te gerek Humus'ta savaşan askerleden oluşan bir orduyuz. Tecrübemiz tam Hazır olmamamız için hiçbir sebep yok. Bu halkı savunmak için canlarımızı feda edeceğiz. Rusya, İran, Hizbullah ve rejim karşısında halkımız için şehit olmaya hazırız" yanıtını verdi.

"Rejim İdlib'e girerse toplu katliamlara başlayacak"

İdlib ve çevresinin nüfusunun 4 milyona kadar çıktığını anımsatan Mustafa, rejimin kente yönelik askeri harekatının çok büyük sivil katliamlara yol açacağını söyledi.

Mustafa, rejimin kenti ele geçirmesi halinde toplu infazlara ve tutuklamalara başlayacağını savundu.

Rejim güçlerinin son dönemde ele geçirdiği yerlerden on binlerce insanın kaçtığını kaydeden Mustafa, "İnsanlar rejimin hakim olduğu bir bölgede yaşamak istemiyor. Yaşanan göç dalgası bunu gösterdi" dedi.
 

Mustafa Cihat Indy.jpg
SMO Sözcüsü Naci Mustafa, İdlib'de Independent Türkçe'den Cihat Arpacık'a konuştu

 

"SMO’ya bağlı askerler ülkelerini bir diktatörden kurtarmak için savaşmaya başladı" diyen Mustafa şunları söyledi:

"Dünyanın en güçlü 2. ordusuyla savaşıyoruz"

Rusya daha önce ‘Biz yardım etmeseydik Esed 2 hafta içinde düşerdi’ açıklaması yaptı. Esed’i kurtarmak için tüm imkanlarını seferber etti. Rusya dünyanın en güçlü 2. ordusu ve biz dünyanın süper gücüne karşı savaşıyoruz. Bölgeleri gelişmiş savaş uçaklarını kullanarak ele geçirebiliyorlar ve bizim savaş uçaklarımız yok.

"Tüm ülkelerden bizim yanımızda durmasını istiyoruz"

Rusya ve rejimin hiçbir anlaşmaya sadık kalmadığını savunan Mustafa, "Türkiye katliamlar dursun diye çabaladı ama onlar katliamlara devam ettiler" ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımıza, kadınlarımıza, yaşlılarımıza, hiçbir askeri unsurun bulunmadığı sivil bölgelere sadırdılar" diyen Mustafa, "Bütün ülkelerden bizim ve Türkiye’nin yanında durmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Radikaller" söylemi Rusya için bahane

Rusya’nın "İdlib’de radikal unsurlar var" söyleminin bahaneden ibare olduğunu ifade eden Mustafa, "Rusya Der’a’ya da saldırdı. Orada herhangi bir radikal unsur yoktu. "Radikal" kavramı Rusya için kullanılabilir bir bahane. Katliam yapabilmesi için elinde bir bahane olmalı, onlar da bunu buldu" dedi.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU