Akşener: Siyasetçi takımının, spora elini sokmaması lazım

Edirne gezisi kapsamında İpsala Belediyesini ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye’de siyasetçilerin spora karışmaması gerektiğini söyledi. Akşener, “2023’e kadar İYİ Parti kalmaz” diyen Erdoğan’a da cevap verdi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yurt içindeki gezilerine devam ediyor. 

Akşener, Edirne programı kapsamında İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal'ı makamında ziyaret etti

Türkiye'de son günlerde sık sık tartışılan spor - siyaset ilişkisine dair açıklamada bulunan Akşener şunları kaydetti: 

"Siyasetçi takımının ben dahil, spora elini sokmaması lazım. Türkiye'de birinci ligde ne kadar takım varsa hepsinin şampiyon olma hakkı mevcut. Bu hakkı elde ederken biri kazanacak elbette biri kaybedecek. Kazanan da kaybeden de 'Biz çok güzel yarışma yaptık. İşte burası kazandı biz de kaybettik.' el sıkışacak pozisyonda olması lazım. Siyaset her yeri ayırıyor ama tribünü ayırırsa kötü bir şey. Ben o nedenle uyarmak istedim." 

Daha sonra Keşan’a geçen Akşener, partisinin ilçe başkanlığı önünde konuşma yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “2023’e İYİ Parti kalmaz” sözleriyle alakalı konuşan Akşener, şunları kaydetti: 

"Dün salı toplantıları vardı. Sayın Erdoğan grup toplantılarını bizimle aynı gün yapmıyor. Bugüne getirmiş. Demiş ki 'İYİ Parti 2023'e kalmaz'. Rahmetli anacığım derdi ki 'Kul kurar, kader gülermiş'. Sayın Erdoğan gel buraya Keşan'a, Keşanlının işsiz gencinin, iki katına çıkmış elektrik ve doğal gaz faturasının, vergisini ödeyemeyen esnafın, 5 yıldır iş bulamamış 2 çocuklu babanın, kayınpederinin emekli maaşına kalmış damadın sorunlarını dinle. Etrafındaki çapsız danışmanları dinleye dinleye böyle oldun. Van'da insanlar çığ altındayken gittin Kırıkkale'ye insanların kafasına keyif çayı attın. 2023'e kimin kalıp kalmayacağına burada toplanan Keşanlı karar verir."

Akşener'e ziyaretlerinde İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir de eşlik etti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU