SunExpress gelirleri 30 yılın rekorunu kırdı

Antalya merkezli havayolu şirketi SunExpress’in gelirleri bir yılda yüzde 10 arttı ve 1,4 milyara ulaştı. Bu, üç yıldır üst üste kırılan üçüncü rekor

Fotoğraf: Pinterest

1989 yılında Lufthansa ve Türk Hava Yolları ortak girişimi olarak kurulan SunExpress, 2019 yılında, tarihinin en yüksek gelirine ulaştı. Bu, üç yıldır üst üste kırılan üçüncü rekor oldu. 

Buna göre Antalya merkezli havayolu şirketinin geliri, 2018’e göre yüzde 10 büyüdü ve 1,4 milyar euro oldu. 

Doluluk oranının yüzde 83 seviyesinde gerçekleştiği SunExpress’te yolcu sayısı da 10 milyonu aştı. 

Şirket, 2020 için dış hat uçuşları hedefini ise, bugüne kadarki en yüksek seviyeye çıkararak 7 milyon koltuk olarak açıkladı. 

Direkt ve tarifeli seferlerle Akdeniz ve Ege bölgelerine en fazla turist taşıyan Sun Express, bu yaz Antalya’dan Almanya’nın Bremen ve Fransa’nın Marsilya şehrine ilk kez uçmaya başlayacak.  

Finansal bilançonun açıklandığı basın toplantısında konuşan SunExpress CEO’su Jens Bischof, Avrupa’da yaşayan Türklerin karşılıklı aile ziyaretlerini kolaylaştırmak adına 2010 yılından bu yana Anadolu’ya gerçekleştirilen direkt tarifeli uçuşların SunExpress’in en hızlı büyüyen pazarı haline geldiğini söyledi. 

Bischof’un açıklamasına göre 2020 yazında 1 milyona yakın koltuk arzı ile 13 Anadolu kentinden Avrupa’nın 17 şehrine direkt tarifeli seferler sunulacak. 

SunExpress, bu yazla beraber Adana’dan Hamburg, Viyana ve Brüksel’e, Balıkesir (Edremit) ve Eskişehir’den Düsseldorf’a, Malatya’dan Frankfurt’a ve Konya’dan da Helsinki’ye uçmaya başlayacak.

1 Mart itibarıyla Eurowings’in yeni CEO’su olarak göreve başlayacağını belirten SunExpress CEO’su Jens Bischof, toplantının sonunda 15 Nisan itibarıyla görevi devralacak olan SunExpress’in yeni CEO’su Dr. Max Kownatzki’yi de tanıttı.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU