Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbe söylentisi çıkartanlar vatan hainidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe söylentileriyle alakalı, “Benim milletim 15 Temmuz’u yaşatanlara gereken cevabı verdi. Teşebbüs eden olursa misliyle bedelini öder” dedi.

Fotoğraf: IHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Darbe söylentileriyle alakalı bir soruya cevap veren Erdoğan, bu tarz söylentileri ‘kumpanya’ olarak niteledi.

Erdoğan sözlerini söyle sürdürdü:

“Gazetecilerin böyle bir şeye inanmasını anlamakta zorlanıyorum. Bu kampanyalar vatana ihanettir, millete ihanettir. Kimsenin bu ülkenin inanının zihinleri karıştırmaya hakkı yoktur. Bu söylentileri yayanlar haindir. Şuan böyle bir hava var mı? Herkes huzur içinde yaşıyor. Herhalde onlar yaşayamadıkları için bu söylentileri yayıyorlar. Bu ülke 15 Temmuz’u yaşadı ve yaşatanlara gereken cevabı milletim verdi. Teşebbüs eden de misliyle bedelini öder. Bir kere bu meselenin adını bile anmak haramdır”

Osman Kavala’nın tekrar gözaltına alınmasıyla alakalı yargı kararına gelen eleştirilerle ilgili bir soruya cevap veren Erdoğan, “Bu eleştirilere katılmıyorum. Yargı istedikleri kararı verdiği zaman eleştirmiyorlar da şimdi neden bu kararı eleştiriyorlar. Yargı, bir kısmını tahliye etti ama Kavala ile ilgili bu kararı verdi. Yargı kararına saygı duymaları lazım” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın İdlib ile ilgili "Erdoğan ile birlikte çalışıyoruz" sözleri de cumhurbaşkanına soruldu.

Erdoğan bununla ilgili “Her türlü dayanışmamız olabilir” cevabını verdi.

Kremlin’den olası İdlib harekatına ilişkin yapılan açıklamanın sorulması üzerine Erdoğan, “Bizim arkadaşlarımızın yaptığı görüşmelerde arkadaşlar bana böyle bir şey gelmiş değil ve Rusya'nın bu tür kötü senaryoların içinde yer alacağına inanmıyorum” diye konuştu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU