Osman Kavala’nın avukatından Erdoğan’ın “Bir manevra ile beraat ettirmeye kalktılar” sözlerine yanıt

Prof. Köksal Bayraktar: Yeni tahliye edilen, 2.5 yıldan bu yana davası sürüp de beraat eden bir kimseye ‘Hayır, siz cezaevi dışına çıkamazsınız’ denilmesi doğru değil

Fotoğraflar: Twitter

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Davası’ndan beraat eden ve 15 Temmuz darbe girişimi kapsamında gözaltına alınan Osman Kavala hakkında “Bir manevra ile onu beraat ettirmeye kalktılar” dedi.

Kavala’nın avukatlarından Prof. Dr. Köksal Bayraktar, Erdoğan’ın sözlerine tepki göstererek “Osman Kavala ilgili bir karara Cumhurbaşkanı’nın beyanda bulunması ne dereceye kadar doğru?” diye sordu.

Tükenmez Haber’den Denizcan Akar’a konuşan Bayraktar, Kavala hakkında verilen beraat kararının ardından yeniden gözaltına alınmasına ilişkin şunları aktardı:

Yeni tahliye edilen, 2.5 yıldan bu yana davası sürüp de beraat eden bir kimseye ‘Hayır, siz cezaevi dışına çıkamazsınız’ denilmesi doğru değil. Bu insan haklarının ihlalidir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Aynı savcı 15 gün sonra çağıramaz mıydı, bu ne sürat?" diye soran Bayraktar, hürriyete yeni kavuşmuş birine ‘soğuk duş’ yaptırıldığını belirterek bunun insan ilişkilerine uygun bir davranış olmadığının altını çizdi.

Bayraktar, açıklamasının devamında şu ifadeleri kaydetti:

Sınıfı geçmiş bir insana ‘1 sene önce senin bütünlemen vardı, gel o imtihana da gireceksin’ diyorlar. 1 ay, 15 gün, 1 hafta sonra çağıramaz mıydı? Mutlaka o gece çağırması şart mı? Böyle bir şey olamaz. Bir yönetim sanatı var bu dünyada. Düğününüze gelip annenizin vefat ettiğini söylesem nasıl karşılarsınız? Böyle şey olur mu? Bileti hazır, uçağı hazır yurt dışına gidiyor öyle mi? Böyle bir şey yok ki. Nereden çıkıyor bunlar? Soruşturma var, tahliye kararı var bununla ilgili. Bu davranış, toplumsal yaşayış ilkelerine aykırı.

Erdoğan ne demişti?

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osman Kavala ile ilgili olarak şu ifadeleri kullanmıştı:

Ciddi manada perde arkasında Soros türü bazı ülkeleri ayaklandırmak suretiyle oraları karıştıran tipler vardır. Onun da Türkiye ayağı malum içerideydi. Bir manevrayla dün onu beraat ettirmeye kalktılar.

 

Tükenmez Haber

DAHA FAZLA HABER OKU