İskispor’dan Başakşehir’e... Erdoğan'ın "Ben kurdum" dediği kulübün 29 yıllık öyküsü

Şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olan Başakşehir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Başakşehirspor’u ben kurdum” sözleriyle de gündemde

Başakşehir Futbol Kulübü, Spor Toto Süper Lig'de 44 puanla zirvede yer alıyor (Fotoğraf: AA)

Son yıllarda aldığı başarılı sonuçlar ve şampiyonluk yolunda ligin üst sıralarında mücadele eden Başakşehir Futbol Kulübü siyasi tartışmalarla da gündeme geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir televizyon programında söylediği, “Başakşehir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemimde kurduğum bir takım. Başakşehir Futbol Kulübü, oldukça başarılı bir şekilde gidiyor. Bugün deplasmanda da 3-0 kazanmış. Başakşehir çok çok iyi, önde de gidiyor. Başakşehir ile övünüyorum. Çünkü, benim kurduğum bir takım. O Başakşehir tırmandı ve taa buralara kadar geldi” sözleri yeni bir tartışmanın kapısını araladı. Sosyal medyada gündemin üst sıralarına yükselen bu sözler, “FutboldaSiyasetOlmaz” etiketiyle tartışıldı.

Erdoğan’ın sözlerine en fazla tepki gösterenler Galatasaraylılardı.

Eski Galatasaray yöneticilerinden Burak Elmas konuyla ilgili “Futbol Sadece Futbol Olsun” paylaşımında bulundu.

 

 

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi ve Galatasaray Düşünce Derneği Başkanı Teoman Cem Kadıoğlu da tartışmaya katılan isimlerdendi.

 

 

Bugün şampiyonluk yolunda mücadele eden Başakşehirspor’un daha önceki ismi İstanbul Büyükşehir Belediyespor’du.

1990 yılında, Nurettin Sözen’in belediye başkanlığı döneminde amatör liglerde oynayan belediyeye ait İskispor 3. Lig’e yükselince ismini Büyükşehir Belediyespor olarak değiştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un başarısı, 1994’te belediye başkanı olan Erdoğan döneminde de devam etti.

 

 

Ligden düşmesi Başakşehir’i doğurdu

Kulüp, Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde Süper Lig’e yükseldi. Kadir Topbaş’ın belediye başkanlığı döneminde, 2007-2013 arası Süper Lig’de mücadele eden kulüp o yıl ikinci lige geriledi.

2014 yılında Süper Lig’e çıkmak üzereyken belediye de yapısal bir değişikliğe gitme kararı aldı. Dönemin belediye başkanı Kadir Topbaş’ın da onayıyla futbol şubesi belediyeden ayrıldı. Kulüp yoluna İstanbul Başakşehir Futbol Yatırımları A.Ş adıyla özel bir şirket olarak devam etti. Kulüp, şimdiki Başakşehirspor Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın da dahil olduğu yedi kişi tarafından belediyeden 7 milyon TL bedelle ihale ile satın alındı.

Kulübün Medipol, THY, Ziraat Katılım, Vodafone, Turex, Denizbank, Burger King, Kiğılı gibi çok sayıda sponsoru bulunuyor.

DAHA FAZLA HABER OKU