Saadet Partisi'nden Cumhurbaşkanı'na HDP yanıtı: Yazıklar olsun

Erdoğan'ın HDP'yi kastederek "Saadet Partisi'nin bunlarla beraber böyle iş tutmasının izahı mümkün değildir" sözlerine Temel Karamollaoğlu'nun sosyal medya hesabından yanıt verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TRT’de katıldığı programda Saadet Partisi’ni HDP’yi işaret ederek eleştirmesine Temel Karamollaoğlu Twitter’dan yanıt verdi.  

Erdoğan programda "İYİ Parti'nin, Saadet Partisi'nin bunlarla beraber böyle iş tutmasının izahı mümkün değildir" dedi. 

Karamollaoğlu’nun sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı’na yanıt niteliğindeki paylaşımda Erdoğan’ın iddialarına “mesnetsiz” denildi.    
 


Saadet Partisi Genel Başkanı’nın hesabından art arda dört paylaşım yapıldı. Erdoğan'ın iddiları için "Yazıklar olsun" yazıldı.  
 

 


Cumhurbaşkanı ne dedi?  

“Herşeyi açık konuşalım. HDP eşittir PKK. Eşittir YPG, eşittir PKK. Bunu saptırmanın anlamı yok. Gerçek ortada. Bunu zaten başlarındaki kişiler açık açık söylüyorlar. Bunlar kongrelerinde bile ne bayrağımızı asmışlardır, ne İstiklal Marşımızı söylemişlerdir. Bizim kültürümüzde, derneklerin, resmi kurumların bu tür şeylerinde İstiklal Marşını okumak zillet midir, bir şereftir. O şeref de şerefli olanlara yakışır. Zorla korku belasına bakıyorsunuz bir tane ufak bayrağını kongrede bazen birileri uyarırsa asıyorlar. Böyle bir şeyi yapmazlar. CHP'nin onlarla beraber olması zaten anlatılabilir değil. Hele hele Saadet Partisi'nin bunlarla iş tutmasının izahı mümkün değildir.”

DAHA FAZLA HABER OKU