Erdoğan: Türkiye'de FETÖ'nün büyümesinde herkesin payı olabilir

Cumhurbaşkanı, “FETÖ’yü terör örgütü ilan edenin AK Parti olduğunu” söyledi ve Gezi Parkı davasında çıkan beraat kararlarını eleştirdi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmaları, Gezi Parkı davasında çıkan beraat kararları ve İdlib'deki gelişmelerle ilgili konuştu.

Erdoğan, “Türkiye’de herkesin FETÖ’nün büyümesinde payı olabileceği” görüşünü dile getirirken "FETÖ'yü terör örgütü ilan edip ona savaş açan şahsım ve AK Parti'dir" dedi.

"2010'da FETÖ için tedbir almaya başladık"

Erdoğan, FETÖ’nün ülkede tek anlaşamadığı liderin Necmettin Erbakan olduğunu söylerken “FETÖ’nün hiçbir mensubu dinle ilişkili görüntü vermiyordu” ifadesini kullandı ve şöyle devam etti:

Demokrasi, insan hakları, hukuk, adalet söylemlerini FETÖ ile mücadeleyi sulandırmak için kullananlar millet için FETÖ kadar tehlikeli.

FETÖ’yle mücadeleyi başlatırken sorunun büyüklüğünü biliyorduk. Tahmin edemediğim CHP’nin bir anda CHP’nin en büyük FETÖ yandaşı olarak çıkmasıydı.

Başbakanlığım boyunca YAŞ'larda önüme tek bir FETÖ'cünün dosyası gelmedi. Gelen dosyalar hep mütedeyyin insanlarla ilgiliydi.

FETÖ'ye yönelik gerekli tedbirleri 2010'da almaya başladık. MİT kumpası bu yapının gerçek niyetinin anlaşılmasını sağladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu'na: Milletin karşısına hangi sıfatla çıkacaktı?

Cumhurbaşkanı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “FETÖ’nün özel ilgisine, himayesine ve korumasına mazhar olduğu” görüşünü dile getirirken şöyle devam etti:

Kılıçdaroğlu, biz tankların karşısındaydık. Sen Bakırköy'de başkanın evinde kahve yudumluyordun. Bana da adaya gitmemi tavsiye edenler oldu. Ben de dedim ki o kardeşimize, "Ben bu topraklarda doğdum, bu topraklarda öleceğim.”

Şahsımı öldürmek için helikopterle, uçakla, tankla, özel yetiştirilmiş timlerle arayanlar, Kemal Kılıçdaroğlu’na bu şefkati niçin gösterdiler? Şayet 15 Temmuz darbesi başarılı olsaydı, ertesi gün Kemal Kılıçdaroğlu milletin karşısına acaba hangi sıfatla çıkartılacaktı?

Gezi Parkı davası için yorum

Gezi Parkı davasında çıkan beraat kararları hakkında da konuşan Erdoğan toplantıda o dönem çekilen görüntüler oluşan bir video izletti ve şu ifadeleri kullandı:

Devlete ve millete karşı sivil bir kalkışma halini aldı.  Tıpkı terör örgütlerinin saldırıları, tıpkı 17-25 Aralık girişimi gibi devleti hedef alan alçak bir saldırıdır. Bay Kemal bunu zannediyorum ki dünkü konuşmasıydı, "Aydınlık gençler" diye vasıflandırdı. Onlar aldatılmış gençler. 

Yargının davanın tek tutuklusu Osman Kavala'yı 'beraat ettirmeye kalktığını' söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

Bunlar masum bir ayaklanma hadisesi değildir. Ciddi manada perde arkasında Soros türü bazı ülkeleri ayaklandırmak sureti ile oraları karıştıran tipler vardır, onun da Türkiye ayağı içerideydi. Bir manevra ile dün onu beraat ettirmeye kalktılar. Hukukun kararına saygımız var ama Gezi’nin önünde yer alanların hükmü asla değişmeyecektir.

"İşsizlik ve enflasyon Gezi'den sonra arttı"

Erdoğan, işsizliğin çift haneye çıkması ve enflasyonun artmasının da Gezi Parkı eylemleri döneminde olduğu görüşünü dile getirdi. 

Ancak enflasyon 2012 yılından sonra ilk kez 2017 Şubat ayında yüzde 10’un üzerine çıkmıştı. İşsizlik rakamları da 2011 yılında yüzde 9.1 iken Gezi Parkı eylemlerinin yaşandığı 2013’te 9.0 olarak gerçekleşmişti. İşsizlik rakamları 2019’da yüzde 13-14 bandı arasında açıklanmıştı.

"İdlib harektı an meselesi"

Erdoğan, Suriye’nin İdlib kentine bir harekatın an meselesi olduğunu söylerken “Harekat planı hazır, bir gece ansızı gelebiliriz” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU