Testleri negatif çıkanlar karantina altındaki Diamond Princess’i terk ediyor

Japonya’da koronavirüs salgını nedeniyle karantina altında tutulan Diamond Princess adlı gemideki yolcular tahliye edilmeye başladı. Gün sonuna kadar 500 dolayında yolcunun gemiyi terk etmesi bekleniyor

Fotoğraf: AFP

Hong Konglu bir yolcunun gemiyi terk ettikten sonra enfekte olduğunun anlaşılması üzerine 4 Şubat’ta Japonya’da karantina altına alınan Diamond Princess gemisinde testleri negatif çıkan yolcular tahliye edilmeye başladı.

ap1.jpg
Fotoğraf: AP

 

Japonya Sağlık Bakanı Katsunobu Kato, dün yaptığı açıklamada son testleri negatif çıkan yolcuların gemiyi terk edebileceklerini söylemişti.

Sabah saatlerinden itibaren gemiden çıkan ilk grup, otobüslerle limandan ayrıldı.

rr.JPG
Fotoğraf: Reuters​​​​​

 

Japonya Sağlık Bakanlığı yetkilileri, gemiyi terk eden yolcularda hastalığa rastlanmadığını, normal hayatlarına dönebileceklerini ancak tedbir amaçlı olarak sağlık otoriteleriyle iletişimlerinin süreceğini belirtti.

r.JPG
Fotoğraf: Reuters

 

Enfekte olduğu belirlenen kişilerle aynı odayı paylaşan yolcuların ise gemide kalmaya devam edeceği öğrenildi. Bu yolcular, 14 gün gözetim daha altında tutulacak. Gemi mürettebatının ne zaman tahliye edileceği ise, Japon hükümetinin gemi işletmecisi şirketle yapacağı görüşmelerin ardından netleşecek.

rrr.JPG
Fotoğraf: Reuters​​​​​​​

 

Karantina altındaki gemide kalmaya devam edecek yolcular, Diamond Princess'ten ayrılanları balkonlardan izlediler.

Ülkeler vatandaşları için uçak gönderiyor

Hong Konglu bir yolcunun gemiyi terk ettikten sonra enfekte olduğunun anlaşılması üzerine Japonya’da karantina altına alınan gemide karantinanın başladığı 4 Şubat'ta 3 bin 700 kişinin bulunduğu açıklanmıştı. Virüse yakalanan yolcular sağlık kuruluşlarına sevk edilirken, daha önce ABD ve Güney Kore gemideki vatandaşlarını Japonya'ya gönderdiği uçaklarla tahliye etmişti. Aralarında İtalya, Kanada, Avustralya ve İsrail'in de bulunduğu birçok ülkenin ise önümüzdeki günlerde Japonya’ya gönderecekleri uçaklarla vatandaşlarını tahliye etmesi bekleniyor.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU