İspanya'nın Oscar'ı Goya ödülleri sahiplerini buldu

İspanya Sinema Akademisi 33. Goya ödül törenini düzenledi. En iyi film ödülünü yönetmen Javier Fesser'in zihinsel engellilerden oluşan bir basketbol takımının mücadelesini anlattığı "Campiones" (Şampiyonlar) kazandı

Goya ödüllerini kazananlar tören sonunda bu pozu verdi

 124 dakikalık komedi-drama filminin yönetmen koltuğunda Javier Fesser otururken, Javier Gutierrez, Juan Margallo, Athenea Mata, Luisa Gavasa, Daniel Freire başrolleri paylaşıyor.

 

El Reino'ya (Krallık) 7 dalda ödül 

Sevilla kentinde düzenlenen ve İspanyol sinemasının önde gelenlerinin katıldığı gecede, yönetmen Rodrigo Sorogoyen'in "El Reino (Krallık)" adlı filmi 7 dalda ödülün sahibi oldu.


122 dakikalık gerilim filminde kendi bölgesinde sevilen bir politikacı olan Manuel Lopez-Vidal’in yaşadıkları konu ediliyor. İyi bir ailesi, sosyal çevresi, işi ve karizması bulunan Lopez-Vidal aynı zamanda rüşvet ve yolsuzluk işlerine karışan, kamu fonlarında yolsuzluk yapan bir isim. Filmde ünlü siyasetçinin gücünü muhafaza edebilmek için ne kadar ileri gidebileceği anlatılıyor. El Reino’nun başrollerinde Antonio de la Torre, Monica Lopez, Josep Maria Pou ve Nacho Fresneda yer alıyor.
 

 

 

Almodovar'dan Vox eleştirisi

Gecede en çok tartışılan konulardan biri ise Oscar ödüllü İspanyol yönetmen Pedro Almodovar'ın Endülüs özerk bölgesinde aşırı sağ görüşlü Vox partisini eleştiren sözleri oldu. Almodovar şu ifadeleri kullandı:

"Bu parti hakkında konuşmamaya hatta adını bile ağzıma almamaya karar verdim. Siz de öyle yapın. Bu partinin mevcudiyetini inkar ediyorum."

 

 

Vox partisinin lideri Santiago Abascal "Goya'ya gitmeyeceğiz, bizi davet etmelerini de istemiyoruz. Vatanımız hakkında kötü konuşulmasından artık bıktık ve 'Yaşasın İspanya' sözünü hissedenlere ve inananlara hakaret edilen hiçbir yere gitmeyeceğiz" şeklinde konuşmuştu.

Vox aralık ayında yapılan seçimle İspanya'nın güneyindeki Endülüs özerk yönetimi parlamentosuna ilk kez milletvekili göndermişti. Kadın örgütleri de geçtğimiz ay aşırı sağcı Vox Partisi'nin kadına yönelik şiddetle mücadele yasasının iptaline ilişkin girişimlerine karşı bir araya gelerek başkent Madrid'deki Sol Meydanı'nda gösteri düzenlemişti. 


33. Goya ödüllerinin dalları ve kazananları şu şekilde:

En İyi Film: Campiones 
En İyi Yönetmen: Rodrigo Sorogoyen (El Reino)
En İyi Kadın Oyuncu: Susi Sanchez (La enfermedad del domingo)
En İyi Erkek Oyuncu: Antonio de la Torre (El Reino)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Luis Zahera (El Reino)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Carolina Yuste (Carmen y Lola)
Gelecek Vadeden En İyi Erkek Oyuncu: Jesus Vidal (Championes)
Gelecek Vadeden En İyi Kadın Oyuncu: Eva Llorach (Quien te cantara)
En İyi Orijinal Senaryo: Isabel Pena ve Rodrigo Sorogoyen (El Reino)
En İyi Uyarlama Senaryo: Alvaro Brechner (La noche de 12 anos)
En İyi Avrupa Filmi: Cold War (Pawel Pawlikowsky-Polonya)
En İyi Latin Amerika Filmi: Roma (Alfonso Cuaron-Meksika)
En iyi Orijinal Müzik: Olivier Arson (El Reino)
En İyi Montaj: Alberto del Campo (El Reino)
En İyi Ses: El Reino
En İyi Sanat Yönetmeni: Juan Pedro de Gaspar (La Sombra de la Ley)
Goya Onur Ödülü: Narciso İbanez Serrador

 

DAHA FAZLA HABER OKU