AK Parti milletvekili: Ücretli öğretmenlik part-time bir iştir, kadroya atanması mümkün değil

TBMM’deki görüşmede ‘ücretli öğretmenlere kadro verilmesi’ konusunun gündeme geldi. AK Parti Konya Milletvekili Erdem, ücretli öğretmenlerin kadroya alınmasının mümkün olmadığını savundu

Fotoğraf: AA

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sırasında, grup önerileri de görüşüldü.

İYİ Parti'nin, ücretli öğretmenlerin sorunlarına ilişkin araştırma önergesi ele alındı.

Partisinin önerisi üzerine söz alan İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, ücretli öğretmenlik konusunun derinlemesine araştırılması gerektiğini belirtti.

Ücretli öğretmenlerin asgari ücretin altında para aldıklarını belirterek bunun düzeltilmesi gerektiğini belirten Koncuk, şunları söyledi: 

Ücretli öğretmenlik meselesi hem gençlerimize yönelik açık bir sömürü sistemi haline geldi hem de asal öğretmen atamasının önüne geçen bir sistem haline geldi. Türkiye genelinde 81 ilde 80 bin ücretli öğretmenin görev yapıyor ve bu ücretli öğretmenlerin asgari ücretin altında bir ücret aldıyor. Emin olun, aldıkları ücret, o okula giderken ödedikleri ulaşım ya da yeme içme masraflarını bile karşılayan bir para değil.

“Ücretli öğretmenlik part-time bir çalışma sistemidir”

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, eğitim ve öğretim hizmetlerinin kadrolu, sözleşmeli öğretmenler eliyle yürütülmesinin en çok arzu edilen durum olduğunu ifade ederek, AK Parti hükümetlerinin 2013-2019 yılları arasında 651 bin 883 öğretmen atadığını vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ücretli öğretmenliğin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen açığını gidermek amacıyla yaptığı bir görevlendirme sistemi olduğunu anlatan Erdem, "Yani bir atama sistemi değildir, tamamen MEB'in bu açığı kapatmaya yönelik uygulamasıdır. Ücretli öğretmenlikte kadroya atama durumu söz konusu değildir, bu öğretmenler ihtiyaca göre görevlendirilir ve ihtiyaç yerine getirildiğinde de görevine son verilir. Kısacası, öğretmenlerin atama öncesi part-time, geçici görev alabildikleri bir çalışma sistemidir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İYİ Parti'nin grup önerisi kabul edilmedi.

 

DAHA FAZLA HABER OKU