Akit yazarı: 6 saat süren eylem sebebiyle 33 Sivaslıyı mahkûm ettiler

Ali Karahasanoğlu: Sivas idamla, Gezi isyanı beraatle sonuçlandırıldı

Fotoğraf: İHA

Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, Gezi Parkı eylemleri ile aralarında sanatçı, aydın ve çocukların da olduğu 35 kişinin yakılarak öldürüldüğü Madımak katliamıyla kıyasladı. Karahasanoğlu, Sivas katliamını “başı, sonu hepsi 36 saat” ifadesiyle nitelendirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akit yazarının yazısının ilgili kısmı şöyle:

Sivas’ta 2 Temmuz 1993 günü yaşanan olayda, eylemin tamamı 6 saat idi.. 

6 saat süren eylem sebebi ile 33 Sivaslıyı, Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal düzenini cebren değiştirmeye teşebbüs etmekle suçladılar ve mahkum ettiler.. Topu topu 6 saat.. Başı, sonu hepsi 6 saat.. 

Anayasal düzeni değiştirmek için, gerçekten bir niyetin olsa.. Bir planlama yapmaya kalksan, 6 saat değil, 6 gün yetmez, 6 hafta yetmez.. 

Ama 6 saatlik eylem; anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs suçu olarak yorumlandı.. Şüpheliler idam cezasına çarptırıldı.

Peki Gezi isyanında ne oldu?

6 saatlik eylemden değil.. 6 gün süren bir kalkışmadan değil.. Tamamen durulmasını dikkate alırsak 6 aydan fazla süren bir isyan hareketinden bahsediyoruz.. Amaçlanan fiili gerçekleştirmeye elverişlilik açısından anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs suçunun işlenmiş olma ciddiyeti Sivas’ta 1 ihtimal ise, Gezi olaylarında 1 milyon olmasına rağmen, Sivas idamla, Gezi isyanı beraatle sonuçlandırıldı.

 

Akit

DAHA FAZLA HABER OKU