Almanya'da kanser tedavisi gören 8 yaşındaki Ahmet'in annesine yeniden yurt dışı yasağı verilmesi kararına Gelecek Partisi’nden tepki

Gelecek Partisi karara dair, “Adli kontrol yasaklarının sonlanması”nı istedi

Fotoğraf: Euronews

Almanya'da kemik kanseri tedavisi gören 8 yaşındaki Ahmet Burhan Ataç'a eşlik etmek isteyen annesinin yurt dışı yasağı kaldırılmasının ardından yeniden konuldu.

Gelecek Partisi’nden karara, “İnsanların umutlarıyla bu şekilde oynanmasına sebebiyet veren yargı makamlarının ne yapmaya çalıştığı, toplumun aklı ve vicdanını niçin bu derece zorladığını anlamak mümkün değildir!” ifadesiyle tepki geldi.

Kanser hastalığı dördüncü evresine ulaşmış olan ve tedavisine sosyal medyadan toplanan bağışlarla devam edilen Ahmet’in annesi Zekiye Ataç’ın yurt dışı yasağı daha önce yetkili Mersin mahkemesince kaldırılmıştı.

Pasaport almak için başvuru yapan anne Zekiye Ataç, mahkemenin hakkında yeniden adli kontrol tedbiri uyguladığını ve yurt dışı yasağının devam ettiğini öğrendi.

Gelecek Partisi’nden tepki

Gelecek Partisi İnsan Hakları Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada yurt dışı yasağına tepki geldi.

“Adli kontrol yasaklarının sonlanması, tedavisini Almanya’da annesiyle birlikte görebilmesine dair umutlanan başta aile olmak üzere tüm ülkeyi sevince boğarken, bugün yaşanan gelişme hukuka olan güvenin bir kez daha sarsılmasına sebebiyet vermiştir” denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

Anne Zekiye Ataç’ın, adli kontrolden kaçmak değil, zorunlu ve hayati bir durumdan ötürü yurt dışına çıkma amacı taşıdığı açıktır.

İnsanların umutlarıyla bu şekilde oynanmasına sebebiyet veren yargı makamlarının ne yapmaya çalıştığı, toplumun aklı ve vicdanını niçin bu derece zorladığını anlamak mümkün değildir!

Başta Adalet Bakanlığı olmak üzere, toplumun ortak vicdanı ve adaletle bağdaşmayan bu son kararla ilgili yargı makamlarını yanlıştan dönmeye davet ediyor, Zekiye Ataç’ın yurt dışı yasağının bir an evvel kaldırılmasını talep ediyoruz!

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU