Gezi'den beraat eden Kavala hakkında tahliye olduğu 15 Temmuz dosyasından yeni gözaltı kararı

Kavala'nın Gezi Parkı davasından tahliyesine karar verilmişti

Fotoğraf: AFP

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi Parkı davası kapsamında tahliye kararı verilen Osman Kavala hakkında, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltı kararı verdi.

Başsavcılık gözaltı kararına dair şu açıklamayı yaptı:

Kamuoyunda "Gezi Olayları" olarak bilinen ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni hedef alan kalkışma girişiminin soruşturulması kapsamında; eylemleri planlayan, yöneten ve yönlendiren bir kısım şüpheliler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızın 19/02/2019 tarihli iddianamesi ile kamu davası açılmıştır.

İstanbul 30.Ağır Ceza Mahkemesi'nin 18/02/2020 tarihli kararı ile hakkında kamu davası açılan sanıkların beraatine ve tutuklu sanık Mehmet Osman KAVALA'nın tahliyesine karar verilmiştir.

Anılan kararın bozulması talebi ile ilgili mahkemeye süre tutum dilekçeyi verilmiş olup kararın gerekçesinin yazılmasını müteakip C.Başsavcılığımızca istinaf kanun yoluna başvurulacaktır.

Yargılama sonucunda tahliyesine karar verilen sanık Mehmet Osman KAVALA hakkında, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin C.Başsavcılığımızca yürütülen bir başka soruşturma kapsamında TCK'nın 309.maddesi uyarınca Anayasal Düzeni Bozmaya Teşebbüs suçundan ayrıca gözaltı kararı verilmiştir.

Kavala'nın hakkında gözaltı kararı verilen dosyadan daha önce tahliye edildiği öğrenildi.

Gezi Parkı davasında beraat kararı verilmişti

Gezi Parkı eylemlerini organize ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan 16 kişinin İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın karar duruşması Silivri'de görülmüştü.

Mahkeme, Osman Kavala, Yiğit Aksakoğlu, Mücella Yapıcı, Can Atalay, Mine Özerden, Çiğdem Mater, Tayfun Kahraman, Hakan Altınay ve Yiğit Ali Ekmekçi'nin beraatine karar verdi.

Davanın tek tutuklu sanığı Osman Kavala'nın tahliye edilmesi bekleniyordu.

Emniyete götürüldü

Cezaevi çıkışında gözaltına alınan Osman Kavala İstanbul Terörle Mücadele şubesine getirildi.

Kavala’nın yarın sabah savcılığa sevk edilmesi bekleniyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU