İstanbul’da depremde hasar gören binalarda yıkım başladı

İstanbul'da 26 Eylül'de meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından Bahçelievler’de tahliye edilen riskli binalar belediye tarafından yıkılıyor. Hafta sonuna kadar 24 binada yıkım işlemi gerçekleştirilecek

Fotoğraf: İHA

İstanbul’da 26 Eylül’de meydana gelen depremde birçok bina hasar gördü. Ekipler tarafından riskli olduğu belirlenen binalar için yıkım kararı alındı.

Bahçelievler Belediyesi’ne bağlı ekipler, sabah saatlerinde Soğanlı Mahallesi Mustafa Kemal Paşa Caddesi’nde risk taşıyan 6 katlı Gündoğdu Apartmanı'nın önünde polisle önlem aldı. Caddenin geçişlere kapatılmasının ardından binanın yıkımına başlandı.

Aynı saatlerde, Siyavuşpaşa Mahallesi Gonca Sokak’ta risk taşıdığı gerekçesiyle boşaltılan 6 katlı Gonca Apartmanı'nın da yıkım çalışmalarına start verildi.

Bahçelievler Belediyesi yetkilileri, ilçede bu hafta sonuna kadar toplam 24 binanın daha risk taşıdığı gerekçesiyle yıkılacağını açıkladı.

175 bin bina risk altında 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 26 Eylül 2019'daki 5,8'lik depremin ardından yaptığı açıklamada, İstanbul'daki hasar tespit çalışmalarında 77 binanın ağır hasarlı, 58 binanın az hasarlı olduğunun tespit edildiğini belirtmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2014’te yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarında ülke genelinde yaklaşık 175 bin konut ve iş yerinin riskli olduğu belirlenmişti. Riskli konutlardan 116 bin 173'ünün İstanbul'da olduğu açıklanmıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU