Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekilinden Türk belediye başkanlarına suç duyurusu

Avrupa Parlamentosu’nda Türk bayrağını yırtan Yunan parlamenter Lagos, bu kez de Batı Trakya’daki Türk asıllı belediye başkanları hakkında suç duyurusunda bulundu. Lagos, Türk başkanları ‘vatana ihanet’le suçladı

Fotoğraf: AA

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Yunan milletvekili İoannis Lagos, "vatana ihanetle" itham ettiği Batı Trakya’daki Kozlukepir (Arriana) Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ve Yassıköy (İasmos) Belediye Başkanı Önder Mümin aleyhinde suç duyurusunda bulundu.

Lagos, Yunanistan Yüksek Mahkemesi savcılığına sunduğu dava dilekçesinde, iki Türk belediye başkanının, Türkiye’de katıldıkları, Batı Trakyalılar Derneği’nin Bursa şubesince düzenlenen etkinliklerde Yunanistan aleyhinde söylemlerde bulunarak "ülkenin bütünlüğüne zarar vermek" ve "görevi kötüye kullanmak" ile ilgili Yunan ceza hukuku maddelerini ihlal ettiğini ileri sürdü.

Aralarında Kalavrita Metropoliti’nin de bulunduğu 330 kişi tarafından da imzalanan dilekçede, Ahmet ve Mümin’in, "Yunanistan’ın yabancı bir ülkeyle olan dostane ilişkilerini zedelemek" ve "vatandaşlar arasında bölücülük yaparak toplumsal barışı bozmak" suçlarından yargılanmaları istendi.

7 gün ceza almıştı

Yunan milletvekili Lagos, 29 Ocak'ta Brüksel'de düzenlenen AP Genel Kurulu’nun "Yunan Adalarında İnsani Durum" başlıklı oturumunda yaptığı konuşma sırasında Türk bayrağını yırtmıştı. Olayın ardından AP, Yunan milletvekiline 7 günlük ödenekten mahrumiyet ve 4 gün parlamento faaliyetlerine katılmama cezası vermişti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU