Kaymakamı dinlemedi, 4. kattan atladı

Cizre Kaymakamlığı’nın 4’üncü katından atlayan Nezir Kılıç hayatını kaybetti. Valilik açıklamasında, kaymakamın ikna çabalarını dinlemeyerek atlayan Kılıç'ın sosyal yardımlardan faydalandığı ve daha önce de 3 kez intihar girişiminde bulunduğu vurgulandı

Fotoğraf: Twitter / @politikaloji

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşayan 4 çocuk babası Nezir Kılıç, kaymakamlık binasının 4’üncü katında pencereye çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Haberi alan Kaymakam Davut Sinanoğlu, Kılıç’ın yanına gelerek ikna etmeye çalıştı. Kılıç, bütün ikna çabalarına rağmen kendisini binanın 4’üncü katından boşluğa bıraktı.

Ambulansla Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. N.K., hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Valilik: 3 kez intihara kalkıştı

Kılıç’ın kaymakamlık binasından atlayarak intihar etmesinin ardından Şırnak Valiliği de konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, yüzde 76 zihinsel ve işitme engelli olduğu belirlenen Kılıç'ın (46) kaymakamlık binasının 4. katındaki koridor penceresinde intihar girişiminde bulunduğunun fark edilmesi üzerine Cizre Kaymakamı Davut Sinanoğlu başta olmak üzere oradaki personelin ikna etmek için çaba gösterdiği belirtildi.

Buna rağmen Kılıç'ın kendisini aşağı bıraktığı, kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadığı aktarılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Nezir Kılıç'ın epilepsi hastalığının olduğu ve daha önce de muhtelif zamanlarda 3 defa intihar girişimlerinde bulunduğu yapılan müdahalelerle kurtarıldığı tespit edilmiştir. Evli ve 4 çocuk babası Kılıç'a Cizre Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca belli aralıklarla düzenli olarak yardım yapıldığı anlaşılmıştır.

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU