Jeffrey ile bir araya gelen Barzani: Suriye’de Kürtleri bir araya getirme çabalarına devam edeceğim

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Barzani, Suriye’de bugün ve gelecekte daha iyi bir konuma sahip olmaları adına Kürtler arasındaki birlik ve anlaşma için atılacak her adımı destekleyeceğini söyledi

James Jeffrey - Neçirvan Barzani / Fotoğraf: KRG

Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) Başkanı Neçirvan Barzani, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.

IKB’nin başkenti Erbil’de gerçekleşen görüşmede, Suriye’deki son gelişmeler ve uluslararası toplumun Suriye krizinin çözümü, istikrarın sağlanması ve savaşın durması konusunda gösterdiği çabalar değerlendirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“İttifak için atılacak her adımı destekleyeceğim”

Suriye’de Kürt tarafları bir araya getirme çabalarına devam edeceğini vurgulayan Barzani, “Suriye’de bugün ve gelecekte daha iyi bir konuma sahip olmaları adına Kürtler arasındaki birlik ve ittifak için atılacak her adımı destekleyeceğim” dedi.

Taraflar, siyasi bir barışın sağlanması için bölgesel ve uluslararası güçlerin rolü, bütün taraflar arasındaki gerekli destek ve koordinasyon ile bölgenin genelinde barış ve istikrarın korunmasının önemine vurgu yaptı.

Irak ve Suriye’de IŞİD’in yeniden örgütlenmesi, uluslararası koalisyonun desteğiyle mücadele yöntemlerinin de konuşulduğu görüşmede, Irak’taki son gelişmeler, yeni kurulacak Irak hükümeti ve Erbil-Bağdat ilişkileri de masaya yatırıldı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU