“İlginç olan iktidar destekçilerinin darbe söylentilerini gündemde tutmak için çaba harcamaları”

İbrahim Kiras: muhalif kesimde darbe konusunun AK Parti tabanını konsolide etmek için iktidar tarafından gündeme getirildiğini söyleyenler çıktı

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kiras, darbe söylentilerinin iktidara yakın kişiler tarafından gündemde tutulmasının ilginç olduğunu belirtirken “Oysa bugün AK Parti iktidarı daha önce hiçbir iktidara nasip olmadığı kadar devlete ve devletin istisnasız her birimine hâkim durumda” dedi.

Kiras, “Nereden çıktı bu tuhaf söylenti” başlıklı köşe yazısında iktidarın yargı, emniyet, istihbarat ve orduyu elinde tuttuğunu söylerken “FETÖ’nün belki de elindeki son fişeği harcayarak yaptığı 15 Temmuz kalkışması, hedeflediği sonucun tam aksine yol açarak, iktidarın gücünü daha da arttırdı” yorumunu yaptı.

Kiras, şunları yazdı:

Bana kalırsa TSK içinde “Kemalist generaller” veya “Perinçekçi subaylar” diyen anılan birtakım “örgütlü” grupların mevcut olduğu varsayılsa bile bunların günümüz konjonktüründe bahsedildiği şekilde bir güce sahip olduklarını düşünmek fazlaca abartı olur.

...

Bugünlerde birdenbire “Aman! Yeni bir darbe hazırlığı yapılıyor, uyanık olalım, hazır olalım” edebiyatı yapmaya başlayanların amaçlarını ve samimiyetlerini bilmek ve ölçmek mümkün olmasa da darbe alameti diye gösterilen şeylerin pek de darbe alameti sayılamayacağı ortada.

“Nitekim muhalif kesimde darbe konusunun AK Parti tabanını konsolide etmek için iktidar tarafından gündeme getirildiğini söyleyenler çıktı” diyen Kiras, yazısını şöyle sonlandırdı:

Bu doğruysa, yani birileri partinin tabanını konsolide etmek veya teyakkuzda tutmak gayesiyle darbe söylentilerinin gündemde olmasından fayda umuyorlarsa aslında bu yolla partilerine zarar verebileceklerini göremiyorlar demektir.


Karar

DAHA FAZLA HABER OKU